1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Muğla bölgesi rüzgar yarışının kazananı Enercon oldu

Muğla bölgesi rüzgar yarışının kazananı Enercon oldu

Dört ayrı bölgede toplam 1000 MW’lik rüzgar enerji santrali kapasite tahsisi için açılan ihalelerin 250 MW’lik Muğla bölgesini kWh başına 4 cent ile en düşük teklifi veren Enercon kazandı.

Muğla bölgesi rüzgar yarışının kazananı Enercon oldu

Enerji Günlüğü - Dört ayrı bölgede toplam 1000 MW’lik rüzgar enerji santrali kapasite tahsisi için açılan ihalelerin 250 MW’lik Muğla bölgesini kWh başına 4 cent ile en düşük teklifi veren Enercon kazandı.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından açılan rüzgar enerji santrali kapasite tahsis ihaleleri başladı. Dört bölgede kurulacak 1000 MW’lık rüzgar santralleri için YEKA RES-2 ihalelerinin 250 MW’lik Muğla Bölgesi kısmı için düzenlenen etabı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’ın komisyon başkanlığında yapıldı. Muğla bölgesi için yapılan kısmın kazananı kilovatsaat (kWh) başına 4 cent ile en düşük teklifi veren Enercon Rüzgar Enerji Santrali Kurulum Hizmetleri Ltd.Şti.’nin oldu.

Muğla Bölgesi için Enercon Rüzgar Enerji Santrali Kurulum Hizmetleri Ltd.Şti., Enerjisa Üretim Santralleri AŞ., Eze İnşaat A.Ş., İklim Elektrik Yatırım, Sanayi ve Ticaret AŞ. yarıştı. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler