1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enercon Muğla’da 69 MW’lık Arturna RES kuracak 

Enercon Muğla’da 69 MW’lık Arturna RES kuracak 

Alman enerji şirketi Enercon, 898 milyon TL’yi aşan bir yatırımla YEKA RES-2 kapsamında kurulum hakkı elde ettiği Muğla’da 69 MW kurulu gücünde Arturna RES kuracak.

Enercon Muğla’da 69 MW’lık Arturna RES kuracak 

Enerji Günlüğü - Muğla’nın Bodrum ve Milas İlçeleri sınırları içerisinde 69 MW kurulu gücünde Artuna Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulup işletilecek.

Almanya merkezli rüzgar türbini üreticisi Enercon, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 2019 yılında düzenlenen Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı-2 (YEKA 2 RES) ihalelerinde Muğla’da kurulumuna hak kazandığı 250 MW kurulu gücünde Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulumlarından birini daha gerçekleştiriyor. Şirketin Türkiye kolu EN 2 Rüzgar Enerjisi Yatırım A.Ş. tarafından Muğla İli, Bodrum ve Milas İlçeleri sınırları içerisinde 69 MW kurulu gücünde Arturna Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulup işletilecek. Projenin değerinin 898 milyon TL’yi aşması bekleniyor. 

Proje kapsamında kule yüksekliği 81 metre, rotor kanat çapı ise 138 metre olan toplam 23 adet Enercon E-138 EP3 E2 / IEC S Class model rüzgar türbini kurulacak. Türbinlerin yılda yaklaşık 296,4 milyon kWh elektrik üretmesi bekleniyor. Santralin ekonomik ömrü ise 49 yıl olarak öngörülüyor. 

YEKA RES-2 kapsamında toplam kurulu gücü 1000 MW olacak şekilde kurulacak olan RES’lerin işletmeye girmesiyle birlikte her yıl yaklaşık 3,8 milyar kWh elektrik enerjisinin üretilmesi planlanıyor.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler