Polonyalı Saule’den dünyanın ilk perovskite güneş hücresi üretim tesisi

Polonyalı Saule Technologies, güneş enerjisine erişimde devrim yaratabilecek perovskite teknolojisine dayanan dünyanın ilk endüstriyel güneş hücresi üretim tesisini açtı.

Enerji Günlüğü - Polonyalı Saule Technologies, güneş enerjisine erişimde devrim yaratabilecek perovskite teknolojisine dayanan dünyanın ilk endüstriyel güneş hücresi üretim tesisini açtı.

Esnek, mürekkep püskürtmeli, ultra ince fotovoltaik perovskit hücreleri üretmek için düşük sıcaklıkta bir yöntem tasarlayan Polonyalı start-up şirketi Saule Technologies, polimer film üzerine basılmış ilk perovskit güneş hücreleri üretim hattını başlattı. Polonya'nın yeşil enerji lideri Columbus Energy ve multimilyoner Japon yatırımcı Hideo Sawada tarafından finansman desteği alan Şirket, başlangıçta yıllık 40.000 metrekare üretim yapmayı tahmin ediyor.

"TALEP ÜRETİM HEDEFİNİ ŞİMDİDEN AŞTI”

Perovskitler için mürekkep püskürtmeli baskı yöntemi geliştiren Saule Technologies'in kurucu ortağı ve CEO'su Dr. Olga Malinkiewicz, fabrika açılışında yaptığı konuşmada, ölçek büyüttüklerini ve laboratuvardan üretim hattına geçtiklerini belirterek, "Önemli oranda verimliliğe sahip ve doğadan çıkarmak zorunda olmadığımız sentetik perovskitler kullanıyoruz" dedi. Malinkiewicz, talebin üretim kapasitesini şimdiden aştığını da sözlerine ekledi.

HÜCRELERİN PRATİK KULLANIMLARI SINIRSIZ

Şirketin geliştirdiği yöntemle oda sıcaklığında üretilen perovskit güneş hücreleri, fiyat etiketlerinden bina cephelerine ve uzay uydularına kadar çeşitli yüzeylerde kullanılabiliyor.

Şirket, yeni tip güneş hücreleri için harika bir gelecek görüyor ve bunların otomobillerde, kamyon brandalarında, yelkenlerde, çadırlarda, giysilerde, tabletlerde ve dizüstü bilgisayar çantalarında kullanılmasını bekliyor. Saule Technologies, bu tür hücrelerin dronlara ve Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarına da güç sağlayacağına inanıyor ve perovskite fotovoltaik hücreler için çeşitli uygulamaların pratikte sınırsız olduğunu yazıyor.