Sarkuysan, Diyarbakır’da güneş santrali kuracak

Türkiye bakır üreticisi Sarkuysan, üretimde harcadığı elektriği güneşten karşılayacak. Şirket Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 11,273 MWe kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak.

Enerji Günlüğü - Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 11,273 MWe kurulu gücünde Sarkuysan Diyarbakır Güneş Enerji Santrali’nin (GES) kurulacak. Santralde üretilen elektrik Sarkuysan’ın elektrik tüketimiyle mahsuplaşılacak.

Bakır üretiminde Türkiye’nin öncü kuruluşlarından Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Diyarbakır İli, Silvan İlçesi, Beypınar, Tokluca ve Görmez Mahalleleri mevkiinde 14,014 MWm / 11,273 MWe kurulu gücünde Sarkuysan Diyarbakır Güneş Enerji Santrali’nin (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 273 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 16 hektarlık alanda kurulacak santralde inşaat aşamasında 45 personelin, işletme aşamasında ise 5 personelin çalışması planlanıyor. Santralin inşaat aşamasının yaklaşık 8 ay içerisinde tamamlanması ve işletme aşamasına geçilmesi planlanıyor. Projenin işletme süresinin ise 49 yıl olması öngörülüyor. 

Santralde 25.000.000 kWh/yıl elektrik üretimi gerçekleştirilecek. Üretilecek olan elektrik, Sarkuysan Elektrolitik’e ait işletmelerin elektrik tüketimini mahsuplaşarak karşılamak için kullanılacak.

Enerji Günlüğü