Trina Solar 15GW güneş modülü fabrikası inşa edecek

Trina Solar, Çin’in Huaian şehrinde 15GW kurulu gücünde bir modül fabrikası kurmayı planlıyor.

Enerji Günlüğü - Çinli şirket Trina Solar, Huaian şehrinde 15GW kurulu güce sahip bir güneş modülü tesisi inşa edeceğini duyurdu.

Dünya’nın önde gelen fotovoltaik ve akıllı enerji çözümleri üreticisi Trina Solar, Anhui eyaleti Huaian hükümeti ile 15GW'lık bir hücre ve panel fabrikası inşa etmek için bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Şirket, yeni üretim tesisine 6 milyar 837,6 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Ayrıca Trina Solar, geçtiğimiz Ağustos ayında Çin’de bulunan Gobi Çölü’nü yeşil enerji sahasına dönüştürme hedefiyle 200MW kurulu güce sahip güneş enerjisi santralini faaliyete geçirdiğini duyurmuştu.

Öte yandan Çin merkezli polisilikon üreticisi GCL Energy, İç Moğolistan'ın Wuhai kentinde bir üretim üssü kurma planları olduğunu açıkladı.

GCL Technology, sahada yılda 100 bin ton granül polisilikon ve 150 bin ton yüksek saflıkta nano silikon üretmeyi hedefliyor. Üretimin hedeflendiği şekilde ilerlemesi halinde, şirketin toplam granüler poli kapasitesinin yılda 400 bin tondan yılda 500 bin tona, nano-silikon kapasitesinin ise yılda 150 bin tondan yılda 300 bin tona çıkacağı bildirildi.