Enerji Günlüğü - Turkcell’in Van’ın İpekyolu ilçesinde 220 bin metrekarelik bir alanda kurduğu 8,7 MW kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali (GES) elektrik üretimine başladı.
Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, 2030 binalar, baz istasyonları ve araç filosundan kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltarak 2050’de net sıfır emisyon seviyesine ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
Van’da açılan santralin (GES), bu hedef doğrultusunda çok önemli bir kilometre taşı olduğunu belirten Koç, “Yakında farklı lokasyonlarda dört yeni santrali daha devreye alarak kurulu gücümüzü daha da artıracağız” dedi.
Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, iklim değişikliği ile mücadele ve enerji verimliliğinin kendileri açısından yalnızca çevresel değil, stratejik bir öncelik olduğunun altını çizerken “(Daha fazla bit, daha az watt) ilkesi ile enerji master planımızı faz faz hayata geçiriyoruz. Daha önce Uşak’ta iki ayrı santralimiz enerji üretimine başlamıştı. Yakın zamanda farklı şehirlerde 4 yeni santrali daha devreye alarak toplam kurulu gücümüzü önemli ölçüde artıracağız. Amacımız; hem karbon ayak izimizi azaltmak hem de çocuklarımıza daha temiz ve daha yeşil bir dünya miras bırakmak.”