1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Shell Eco-marathon 2014 için başvurular başladı

Shell Eco-marathon 2014 için başvurular başladı

Enerji Günlüğü - 2014 Mayıs ayında Hollanda’nın Rotterdam şehrinde 30'uncusu gerçekleştirilecek Shell Eco-marathon için başvurular başladı. Türkiye’nin...

Shell Eco-marathon 2014 için başvurular başladı

Enerji Günlüğü - 2014 Mayıs ayında Hollanda’nın Rotterdam şehrinde 30'uncusu gerçekleştirilecek Shell Eco-marathon için başvurular başladı. 

Türkiye’nin de yer aldığı çeşitli ülkelerden lise ve üniversite öğrencilerinin kendi ürettikleri araçlarla yarıştığı Shell Eco-marathon için 23 Eylül’de başlayan başvurular 28 Ekim Pazartesi günü sona erecek.

Shell & Turcas Kurumsal İletişim Müdürü Yankı Özkan Yıldırır, organizasyonun Shell’in sürdürülebilirlik anlayışının önemli bir parçası olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hızla büyüyen dünyanın enerji ihtiyacı da aynı hızla artıyor. Gelecekte enerji verimliliği, bugünden çok daha hayati bir öneme sahip olacak. Shell Eco-marathon bu sürece olumlu katkı sağlayacak çok önemli adımlardan biri. Aralarında Türkiye’den öğrencilerin de bulunduğu gençler, otomotiv teknolojileri ve yakıt verimliliğinin gelişmesine yönelik çok değerli çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Öğrencilerimiz her yıl Türkiye’yi başarıyla temsil ediyor. 2014 yılında da öğrencilerimizi Shell Eco-marathon’a katılmaya davet ediyoruz.”

Shell’in, gençleri, geleceğin enerji alternatifleri ile çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek için düzenlediği Shell Eco-marathon’a katılmak isteyen takımların, ayrıntılı bilgilerin de yer aldığı www.shell.com/ecomarathon/europe adresinde bulunan başvuru formunu doldurması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler