1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell, küresel LNG talebi tahminini güncelledi

Shell, küresel LNG talebi tahminini güncelledi

Dünyanın en büyük LNG tüccarı Shell Plc, 2040 yılına kadar sıvılaştırılmış doğal gaza olan talebin daha önce tahmin edilenden biraz daha düşük olacağını açıkladı. 

Shell, küresel LNG talebi tahminini güncelledi

Enerji Günlüğü - Shell, birçok Asya ülkesinin ekonomik büyümelerini desteklemek için daha fazla LNG kullanması nedeniyle sıvılaştırılmış doğal gaza olan küresel talebin 2040 yılına kadar %50'den fazla artacağı tahmin etti.

Londra merkezli enerji şirketi Shell, LNG talebi için tepe noktasına yönelik tahminini aşağı yönlü revize etti. Küresel LNG Görünümü'nde talebin 2040 yılında yılda 625-685 milyon ton civarına ulaşmasının beklendiğini bildiren Shell, daha önceki bir tahminde kullanımın 700 milyon tonu aşacağını öngörmüştü. 

Shell Plc, gaz tüketiminin zirveye ulaşmaya başladığı 2040 yılına kadar LNG'ye yönelik küresel talebin %50'den fazla artmasının beklendiğini belirtti. Shell, LNG pazarının "çoğunlukla Çin'in endüstriyel karbonsuzlaştırması ve diğer Asya ülkelerindeki güçlenen talep nedeniyle 2040'lara kadar büyümeye devam edeceğini" öngördü. 

Shell ayrıca küresel LNG ticaretinin 2023 yılında %1,8 artarak 404 milyon tona yükseldiğini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler