1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell Malezya açık denizinde üretime başladı

Shell Malezya açık denizinde üretime başladı

Enerji Günlüğü – Shell Malezya açık denizinde petrol üretimine başladı.Shell bugün bir basın açıklaması yaparak, derin deniz projelerinin bir parçası...

Shell Malezya açık denizinde üretime başladı

Enerji Günlüğü – Shell Malezya açık denizinde petrol üretimine başladı.

Shell bugün bir basın açıklaması yaparak, derin deniz projelerinin bir parçası olarak Malezya açık denizinde bulunan Gumusut-Kakap yüzer platformunda petrol üretimine başladığını duyurdu.

Denizin 1.200 metre derinliğinden petrol çıkarılan Gumusut-Kakap sahasından 2015 yılında günde 135 bin varil ham petrol üretilmesi planlanıyor.

Shell Uluslararası petrol ve doğalgaz arama ve çıkarma Müdürü Andrew Brown, ortakları ile bu aşamaya gelmiş olmaktan dolayı oldukça memnun olduklarını belirterek, Malezya’daki ilk derin denizaltı çalışmaları olan Gumusut-Kakap sahasında en iyi teknoloji kullandıklarını ifade etti.

Derin deniz kaynaklarının uzun dönem enerji güvenliği açısından kritik önemde olduğu Malezya’daGumusut-Kakap sahasının ülkenin petrol üretiminin % 25’inin sağlanması öngörülüyor.

Gumusut-Kakap projesi % 33 hisse ile Shell’in operatörlüğünde, % 33 hisse ile ConocoPhilips Sabah, % 20 hisse ile PETRONAS Carigali ve % 14 hisse ile Murphy Sabah Oil ortaklığıyla yürütülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler