1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell Ürdün`e LNG sağlayacak

Shell Ürdün`e LNG sağlayacak

Enerji Günlüğü - Shell, beş yıl boyunca Ürdün Ulusal Elektrik Şirketi'nin günlük elektrik üretiminde kullandığı LNG’nin yüzde 25’ini sağlayacak.Ürdün...

Shell Ürdün`e LNG sağlayacak

Enerji Günlüğü - Shell, beş yıl boyunca Ürdün Ulusal Elektrik Şirketi'nin günlük elektrik üretiminde kullandığı LNG’nin yüzde 25’ini sağlayacak.

Ürdün Enerji ve Mineral Kaynaklar Bakanı Muhammed Hamid dün yaptığı açıklamada, Ürdün Ulusal Elektrik Şirketi ile Shell arasında LNG tedariği konusunda bir anlaşma imzalandığını söyledi.

İmzalanan beş yıllık anlaşmaya göre, Shell Royal Dutch Ürdün'ün Akabe terminaline günde 4.2 milyon metreküp LNG gönderecek. Bunun karşılığında ise Ürdün her yıl 500 milyon dolar ödeyecek.

LNG sevkiyatı için terminaldeki hazırlıkların yüzde 78 oranında tamamlandığını belirten Hamid, Shell'den alınacak olan LNG'nin Ürdün Ulusal Elektrik Şirketi'nin günlük elektrik üretimi için ihtiyaç duyduğu LNG'nin dörtte birini oluşturduğunu söyledi.

Hamid aynı zamanda Ürdün'ün Temmuz ayından itibaren uluslararası piyasalardan günde 2.8 milyon metreküp gaz alımına başlayacağını da bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler