1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell ve TPAO kaya gazı sondajı ÇED sürecinde

Shell ve TPAO kaya gazı sondajı ÇED sürecinde

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile Shell Upstream Turkey tarafından Diyarbakır'daki kaya gazı ve petrol arama projesi Akçay-1 için...

Shell ve TPAO kaya gazı sondajı ÇED sürecinde

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile Shell Upstream Turkey tarafından Diyarbakır'daki kaya gazı ve petrol arama projesi Akçay-1 için çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı.

TPAO’nun yüzde 70, Shell Upstream Turkey’in yüzde 30 hissesine sahip oldukları Güneydoğu Anadolu'daki hidrokarbon arama projelerinden Akçay-1 yeni bir aşamaya geldi. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) İzin ve Denetleme Genel Müdürlüğü söz konusu proje için ÇED sürecini başlattı.

Shell'in arama operatörü olarak görev alacağı Akçay 1 arama kuyusu Diyarbakır Hazro yakınlarındaki AR/TPO-X/4857 ruhsat numaralı sahada yer alıyor. Akçay 1 projesi için yaklaşık 25 milyon TL’lik yatırım planlanıyor.

Akcay 1 kuyusunda yaklaşık 3 bin metre derinliğe kadar dikey sondaj yapılacak. Bu seviyelerde Dadaş formasyonuna doğru kuyuya açı verilerek Dadaş-I formasyonu içinde yaklaşık 500 metrelik yatay sondaj yürütülecek.

Önceki ve Sonraki Haberler