1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell’in dev yüzer LNG tesisi denize indirildi

Shell’in dev yüzer LNG tesisi denize indirildi

Enerji Günlüğü – Shell’in %62.5 hissesine sahip olduğu dünyanın en büyük yüzer sıvılaştırılmış doğal gaz (FLNG) tesisi denize bırakıldı....

Shell’in dev yüzer LNG tesisi denize indirildi

Enerji Günlüğü – Shell’in %62.5 hissesine sahip olduğu dünyanın en büyük yüzer sıvılaştırılmış doğal gaz (FLNG) tesisi denize bırakıldı. Tesisin sanayideki daha iddialı projeler için potansiyel bir yol açıcı olduğu düşünülüyor.

Shell petrol şirketinin , %62.5 ile en büyük paya sahip olduğu, Avusturalya’nın batısında 25 yıl faaliyet yürütecek olan dünyanın en büyük yüzer sıvılaştırılmış doğal gaz (FLNG) tesisi denize bırakıldı. İngiliz Shell şirketi tesisi %17.5 İnpex, %10 Kogas ve %5 Opic ortak girişimiyle işletecek.

TESİS GÜNEY KORE’DE YAPILIYOR

Shell tarafından yayınlanan yazılı açıklamaya göre,geçtiğimiz Salı günü denize bırakılan 488 metre uzunluğunda gövdeye sahip olan FLNG tesisinin yapımı Güney Kore Samsung Ağır Sanayi sahasında 2017 yılına kadar devam edecek.

Shell, çetin doğa koşullarıyla uyumlu tesislerle çalışma niyetini açıklamasının ardından, denizde doğal gaz üreteceği, LNG’ye dönüştüreceği ve ardından da doğrudan müşterilerine nakledeceği tesisini sundu. Bu sayede şirket önceden ekonomik olmayan ya da teknik veya diğer başka riskler nedeniyle sınırlı olan kaynaklarının daha hızlı, daha ucuz ve daha esnek geliştirip dağıtabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler