1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell’in yenilenen motor yağları satışta

Shell’in yenilenen motor yağları satışta

Enerji Günlüğü – Shell Madeni Yağlar, yeniden yapılandırdığı Shell Helix Motor Yağları ürün ailesini Türkiye’de satışa sundu.Shell Madeni Yağlar,...

Shell’in yenilenen motor yağları satışta

Enerji Günlüğü – Shell Madeni Yağlar, yeniden yapılandırdığı Shell Helix Motor Yağları ürün ailesini Türkiye’de satışa sundu.

Shell Madeni Yağlar, eşsiz Shell PurePlus teknolojisiyle doğal gazdan üretilen tam sentetik motor yağı yeni Shell Helix Ultra’yı pazara sundu.

Yenilenen Shell Helix Motor Yağları portföyü içinde yer alan Shell Helix Ultra ürün grubu, sentetik motor yağı üretiminde çığır açan Shell PurePlus ve Aktif Temizleme Teknolojileri sayesinde endüstri standartlarının üzerinde temizlik ve koruma sunarken %3’e kadar yakıt ekonomisi sağlıyor.

YENİLENEN PORTFÖY

Yenilenen portföyde; ham petroldeki kirletici maddelerin bulunmadığı saf ve temiz bir baz yağ üretmeyi mümkün kılan patentli Shell PurePlus teknolojisi ürünü olan, tam sentetik yeni Shell Helix Ultra binek araç motor yağları da bulunuyor. Shell PurePlus ve Aktif Temizleme Teknolojilerini buluşturan yeni Shell Helix Ultra, motoru tortulara karşı çok daha güçlü korumanın yanında; düşük viskozite, düşük sürtünme performansı ve düşük buharlaşma özellikli formülü sayesinde %3’e varan seviyelerde yakıt ekonomisi sağlamaktadır.

TAM SENTETİK MOTOR YAĞLARINA CİDDİ BİR EĞİLİM VAR

Yenilenen Shell Helix Motor Yağları ürün ailesi ile ilgili olarak Shell&Turcas Madeni Yağlar Genel Müdürü Seyfettin Uzunçakmak şöyle konuştu, “Ürünlerimizi geliştirirken, otomotiv sektörü ve endüstriyel sektörlerdeki yenilikler ve müşterilerimizin taleplerini dikkate alıyoruz. Otomobil üreticilerinin daha yüksek performansa yönelik çalışmaları ve motor teknolojisindeki son gelişmeler sonucu olarak tam sentetik motor yağlarına yönelik ciddi bir eğilim mevcut. Sürücülerin de, yüksek performans, üstün koruma ve yakıt ekonomisi sağlayan bir motor yağına yönelik talepleri var. Bu nedenle Shell Helix ürün portföyümüzü önde gelen otomobil üreticilerinin onaylarıyla yeniden yapılandırıp, ürün seçimini kolaylaştırmak üzere sadeleştirirken, bugüne kadarki en gelişmiş tam sentetik motor yağımız olan Shell Helix Ultra ürünümüzü yenileyerek pazara sunduk. Doğal gazdan elde edilen saf ve temiz baz yağlarla üretilen Shell Helix Ultra motor yağımız, inovatif ve ihtiyaca odaklı ürün geliştirme anlayışımızın mükemmel bir örneğidir.”

SENTETİK MOTOR YAĞLARINDA YENİ DÖNEM

Madeni yağlar sektöründe çığır açan eşsiz Shell PurePlusTeknolojisi ile, doğal gazdan saf ve temiz bir baz yağ elde edilmektedir. Ham petroldeki kirletici maddelerin bulunmadığı bu saf baz yağ sayesinde Shell, endüstri standartlarının çok üstünde performans sağlayan motor yağları üretmektedir. Shell Helix Ultra,PurePlus ve Aktif Temizleme Teknolojileri sayesinde, geleneksel Group II ve Group III baz yağlarla üretilen motor yağlarına kıyasla daha iyi viskozite kararlılığı, temizleme özelliği ve buharlaşma direncine sahip olup bu özellikleriyle, diğer baz yağlarla üretilen motor yağlarında mümkün olmayan seviyede motor temizliği, koruma ve performans sağlar.

SHELL HELİX ULTRA’NIN SAĞLADIĞI FAYDALAR

Üstün temizlik: Shell Helix Ultra, endüstri standartlarına göre %65 daha iyi piston temizliği sağlar4 ve diğer motor yağlarına kıyasla motoru ilk günkü temizliğine en yakın düzeyde tutar.

Üstün koruma: Shell Helix Ultra, yüksek viskozite kararlılığı ile viskoziteyi optimum seviyede tutarak aşınmaya karşı diğer yağlara kıyasla üstün bir koruma sağlar ve motorun ömrünü uzatır.

Yüksek performans: Shell Helix Ultra, sahip olduğu düşük viskozite, düşük sürtünme performansı ve düşük buharlaşma özellikli formülü sayesinde %3’e varan seviyelerde yakıt ekonomisi sağlar.

YENİLENEN SHELL HELİX MOTOR YAĞLARI ÜRÜN AİLESİ

Portföyün yeniden yapılandırılması sonucu sadeleşen Shell Helix Motor Yağları Ürün Ailesi’nde üç ayrı ürün grubu bulunmaktadır. Shell Helix Genel Ürün Grubu, dünyanın lider otomobil üreticileri tarafından onaylanan ve tavsiye edilen tam sentetik motor yağlarından, eski araçspesifikasyonlarına uygun ürünlere kadar eksiksiz bir motor yağı portföyüne sahiptir.Shell Helix ECT (Emisyon Uyumlu Teknoloji) Ürün Grubu dizel partikül filtreli araçların emisyon sisteminin korunmasına yardımcı olan bir teknoloji ile geliştirilirken, Shell Helix Professional Ürün Grubu ise motorüreticilerinin özel gereksinimlerine uygun olarakgeliştirilmiştir.

1. Sektör referans yağıyla kıyaslanarak, ACEA M 111 yakıt ekonomisi sonuçlarıyla kanıtlanmıştır.

2. PETDER 2013 Madeni Yağlar Raporu ve Kline&Company bağımsız araştırma şirketinin 2012 yılı için hazırladığı Global Madeni Yağlar raporu referans alınmıştır.

3. Nihai ürünün %60-80’ini teşkil eden baz yağlar en önemli bileşendir.

4. 5W-30 motor yağı kullanılıp ILSAC GF-5 ve Sequence IIIGtestleri baz alınarak elde edilen ortalama yüzde.

5.0W-40 motor yağı kullanılarak yapılan Sequence VG kurum testi sonuçları ile kanıtlanmıştır.

6. Bağımsız bir laboratuvarda yapılan Sequence IVA ve Sequence VII motor testlerinde API SN yağlarla karşılaştırılmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler