1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Siemens, invertörcü KACO'yu satın aldı 

Siemens, invertörcü KACO'yu satın aldı 

Alman endüstri devi Siemens, bir başka Alman firması olan güç elektroniği şirketi KACO'nun invertör birimini satın aldı. 

Siemens, invertörcü KACO'yu satın aldı 

Enerii Günlüğü - Alman endüstri devi Siemens, bir başka Alman firması olan güç elektroniği şirketi KACO'nun invertör birimini satın aldı. 

Alman endüstri ve teknoloji devi Siemens, yeni bir satın almaya imza attığını açıkladı. Şirket, Almanya Neckarsulm merkezli güç elektroniği üreticisi KACO new energy GmbH’ın dizi (string) inverter iş birimini satın aldı. Satış anlaşması rekabet kurumları tarafından da onaylanan satın almada, proje geliştirme ve EPC işleri satın alma kapsamında yer almıyor.

SİEMENS EN YENİ TEKNOLOJİLİ İNVERTERLERE ERİŞECEK

KACO new energy GmbH ürün hattı, bir aile evi için tasarlanan inverter ünitelerinden, ticari binalara, altyapılardan, megawatt elektrik üreten güneş parkları için komple sistemlere kadar tüm güç aralığını kapsıyor. Satın almayla birlikte Siemens, en yeni teknolojili inverterlere erişim imkanı kazanacak. Bu inverterler silisyum karbür bazlı oldukları için güç yoğunluğu ve verimlilikte en yüksek değerlere ulaşıyor. Bu da  zorlu iklim koşullarındaki, özellikle yüksek sıcaklıklarda kurulumlarda avantaj kazandırıyor. Bu teknoloji sayesinde ağırlığı 80 kilogramı geçmeyen bir inverter 125 kVA tam güç üretiyor. Yüksek seviyedeki güç yoğunluğu inverterin 1,5 katına kadar yüklenmesine olanak tanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler