1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Siemens'ten Türkiye'deki RES'lere 83 MW’lik türbin

Siemens'ten Türkiye'deki RES'lere 83 MW’lik türbin

Enerji Günlüğü - Siemens Gamesa, Kartal Rüzgar Enerji Santrali (RES) ile Artıbir Enerji’nin santrallerine 83 MW’lik türbin sağlayacak.

Siemens'ten Türkiye'deki RES'lere 83 MW’lik türbin

Enerji Günlüğü - Siemens Gamesa, Kartal Rüzgar Enerji Santrali (RES) ile Artıbir Enerji’nin santrallerine 83 MW’lik türbin sağlayacak. Türkiye’de üç yılda 4300 MW’lik yeni RES kurulumu bekleniyor. 

Siemens Gamesa, Eskişehir’de kurulacak 53 MW’lık Kartal Rüzgar Enerji Santrali Projesi’ne türbin sağlayacak. Callax Holding ile varılan anlaşmaya göre proje için esnek güç değeri aralığına sahip SG 4.5-145 karasal (onshore) rüzgâr türbinleri kullanılacak. Siemens Gamesa Türkiye yetkilileri, SG 4.5-145 türbinlerinin, Anadolu’nun genel iklim karakteri gibi orta seviyede rüzgâr koşullarına sahip lokasyonlarda en yüksek verimi elde etmek üzere geliştirildiğini söyledi. Esnek bir şekilde yapılandırılarak 4.2-5.0 MW aralığında elektrik üretilebilen ve Türkiye’de ilk kez sipariş edilen bu türbinlerin kurulumunun 2020 yılında yapılması planlanıyor. 

ATRIBİR'E DE 30 MW’LİK TÜRBİN  

Siemens Gamesa ayrıca Artıbir Enerji Grup’tan da 3,75 MW operasyon modlu SG 3.4-132 Class IA türbinler için toplam 30 MW’lık sipariş aldı. 3,75 MW modeli için Türkiye’deki ilk siparişler olan bu türbinlerin kurulumu 2020’de yapılacak. Türkiye’deki bu yeni projeler İzmir, Çanakkale ve Eskişehir’de orta ve yüksek rüzgar koşullarındaki sahalarda hayata geçirilecek. 2019 mali yılının 4. çeyreğinde imzaları atılan bu siparişlerin tamamı için uzun vadeli servis anlaşmaları da imzalandı. 

TÜRKİYE'DE İLK KEZ 

Siemens Gamesa Türkiye CEO’su Ebru Çiçekliyurt dünya genelinde toplam 2 GW’tan yüksek kapasitede projelerde kullanılan karasal SG 4.5-145 türbinlerin Türkiye’de ilk kez kullanılacağını söyledi. Türkiye’nin rüzgâr enerjisi pazarının kayda değer bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu belirten Çiçekliyurt, kendilerinin de bu büyümeye katkı sağlamak için çalıştıklarını ifade etti. 

ÜÇ YILDA 4300 MW EK GÜÇ KURULACAK 

Siemens Gamesa, Türkiye’de 1,3 GW’ı aşan kurulu güçle, rüzgar türbini tedariğinde önde gelen oyunculardan biri. Siemens Türkiye’de bir rüzgar türbini fabrikası ve bir Ar-Ge merkezi yatırımı yapan ilk ve tek rüzgar türbini tedarikçisi unvanına sahip. Avrupa’daki rüzgar enerjisi kuruluşu WindEurope, Türkiye’deki rüzgar enerjisi kurulu gücünde 2023’e kadar 4300 MW artış bekliyor. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler