1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Siirt`e 13 MW`lık Kezer HES kurulacak

Siirt`e 13 MW`lık Kezer HES kurulacak

Enerji Günlüğü -Siirt Elektrik, Siirt ili Kezer çayı üzerinde 12.78 MW'lık Kezer Hidroelektrik Santrali kurmayı planlıyor.Siirt Elektrik Üretim Tic. ve...

Siirt`e 13 MW`lık Kezer HES kurulacak

Enerji Günlüğü -Siirt Elektrik, Siirt ili Kezer çayı üzerinde 12.78 MW'lık Kezer Hidroelektrik Santrali kurmayı planlıyor.

Siirt Elektrik Üretim Tic. ve San. A.Ş. tarafından Siirt Merkez ilçesi Kezer Çayı üzeri, Köprübaşı-Pınarca-İnkapı Köyleri mevkiinde 12.78 MW'lık Kezer Hidroelektrik Santrali, Kırma-Eleme ve Hazır Beton Tesisi projesini hayata geçirmeyi planlıyor.

Proje bedeli 58.230.537 TL olan proje kapsamında mevcut durumda yılda 32.25 GWh, menba gelişmeli (Şirvan Barajı) durumunda da 42.89 GWh enerji üretilmesi ve üretilen elektriğin 8200 metrelik iletim hattı ile iletilmesi planlanıyor.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, Siirt Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler