1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şili kömürlü elektrik santrali kurmayacak

Şili kömürlü elektrik santrali kurmayacak

Enerji Günlüğü - Şili, yenilenebilir enerjinin payını artırma projeleri çerçevesinde kömür yakıtlı yeni elektrik santrallerinin kurulumunu yasaklamayı...

Şili kömürlü elektrik santrali kurmayacak

Enerji Günlüğü - Şili, yenilenebilir enerjinin payını artırma projeleri çerçevesinde kömür yakıtlı yeni elektrik santrallerinin kurulumunu yasaklamayı hedefliyor.

Güney Amerika ülkesi Şili Cumhuriyeti, yeni kömürle çalışan elektrik santrallerinin inşasını durdurma sözü verdi. Şili Enerji Bakanlığı ve elektrik üreticileri birliği Asociación de Generadoras, karbon yakalama ve azaltma teknolojileri olmaksızın herhangi bir yeni kömür santrali inşa etmemeyi taahhüt etti.

Şili enerji bileşimi içinde mevcut durumda kömürün payı yüzde 40. Uluslararası Enerji Ajansı son yaptığı açıklamalarda Şili'nin yeşil enerji potansiyelinin güçlendirilmesi konusunda önemli ilerleme kaydettiğini vurgulamıştı. 

Uluslararası büyük enerji şirketleri Enel, ENGIE ve AES, kömürle çalışan elektrik santrallerini azaltmak için ortak bir çalışma grubu oluşturma, program ve koşulları oluşturmak üzere bir anlaşma yapmışlardı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler