1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Silivri’ye 50 milyon m3’lük ek doğalgaz kapasitesi

Silivri’ye 50 milyon m3’lük ek doğalgaz kapasitesi

Enerji Günlüğü - Silivri’deki Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tesisi’ne günde 50 milyon metreküplük ilave gaz basma kapasitesi sağlayacak yatırım...

Silivri’ye 50 milyon m3’lük ek doğalgaz kapasitesi

Enerji Günlüğü - Silivri’deki Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tesisi’ne günde 50 milyon metreküplük ilave gaz basma kapasitesi sağlayacak yatırım için düğmeye basıldı. 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Silivri’deki Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tesisi’nde kapasite artışı (Faz III) için harekete geçti. Silivri’deki söz konusu tesisin kapasite artışını öngören Faz III yatırımı için ihale süreci başladı. 

BOTAŞ bu çerçevede Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tevsii (Faz-III) Projesi için yüklenici adaylarına yönelik hazırladığı ön yeterlilik davet formunu yayınladı. Söz konusu ön yeterlilik sürecine dahil olmak isteyen şirketlerin, bu formu doldurup BOTAŞ’a iletmeleri gerekiyor. Formların kuruma ulaştırılması için belirlenen son tarih, 1 Haziran 2017 mesai saati bitimi olarak açıklandı. 

Ön Yeterlilik Davet Formu’nun imzalı bir kopyasının BOTAŞ’a ulaşmasını müteakip, ön yeterlik dokümanlarının tamamı 20 Nisan 2017 tarihinde İngilizce olarak e-posta yoluyla istekli firmalara gönderilecek. Dokümanları alan firmaların, ön yeterlik başvurusunu, üzerinde firma adının da yer alacağı kapalı bir zarf içinde en geç 1 Haziran 2017 saat 17:00’ye kadar BOTAŞ’ın Bilkent Plaza 4. Cadde A-2 Blok, 06800 Bilkent/ANKARA adresine teslim etmeleri gerekiyor. Ön yeterlilik alan isteklilerin tekliflerinin, 

tekliflerin ise Temmuz 2017 içerisinde alınması hedefleniyor. 

50 MİLYON M3’LÜK GAZLAŞTIRMA KAPASİTESİ

İhale kapsamında günlük 30 milyon Sm3 (metreküp) enjeksiyon ve 50 milyon metreküp geri üretim kapasiteli yeni bir yerüstü tesisi kurulacak. Ayrıca iki adet sabitlenmiş insansız açık deniz platformu inşa edilerek, bu platformlardan 2 adet açık deniz araştırma kuyusu ve 18 adet açık deniz depolama kuyusu sondajı yapılacak. Karada ve denizde gerekli boru hatlarının kurulumu, Silivri’de bulunan mevcut 5 kuyuda kapatılma ve terk işlemleri ile mevcut 1 adet açık deniz platformunun kaldırılması hizmetleri de proje kapsamında yapılacak işler arasında yer alıyor. 

YENİ TESİS 2020’YE KADAR TAMAMLANACAK

BOTAŞ, projenin finansmanı için Avrupa Yatırım Bankası’na başvurdu. İhale konusu projenin EPIC sözleşme bedelinin bir bölümünün Banka tarafından karşılanması öngörülüyor. Silivri’deki ihale konusu proje kapsamındaki işlerin Ekim 2017 tarihi itibarıyla başlayıp, Aralık 2020 tarihinde tamamlanması planlanıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler