1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sinerji3e Ankara’da atık geri kazanım tesisi kuracak

Sinerji3e Ankara’da atık geri kazanım tesisi kuracak

Sinerji3e şirketi, Ankara’da hurda elektronik kartların, hurda bakır kabloların, hurda bakır metallerin ve kullanılmayan röntgen filmlerinin geri kazanılacağı günlük 5 ton kapasiteli bir atık geri kazanım tesisi kuracak. 

Sinerji3e Ankara’da atık geri kazanım tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Sinerji3e şirketi, Ankara’da hurda elektronik kartların, hurda bakır kabloların, hurda bakır metallerin ve kullanılmayan röntgen filmlerinin geri kazanılacağı günlük 5 ton kapasiteli bir atık geri kazanım tesisi kuracak. 

SİNERJİ3E Geri Dönüşüm ve Kazanım İthalat İhracat Sanayi Tic. Ltd. Şti. tarafından Ankara İli, Kahramankazan İlçesi, Saray Mahallesi’nde “Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi” kurulması planlanıyor. 

9,7 milyon lira değerindeki proje kapsamında işletmede ana hammadde olarak hurdaya çıkmış işlemciler ile elektronik kartların işlenerek ihtiva ettikleri değerli metallerin geri kazanılması planlanıyor. Söz konusu elektronik kartlara ek olarak hurda bakır kablolar, hurda bakır metaller ve kullanılmayan röntgen filmlerinin de geri kazanımı yapılacak. İşletmede geri kazanımı planlanan elektronik kartlar; işletmeye, içerisinde bulundukları ana elektronik atıktan ayrılmış vaziyette gelecek olup, hurda kablolar ise işletmede bileşenlerine ayrılacak.

Tesiste, günlük 5 ton kapasite ile çalışılacak. Söz konusu kapasitenin 4,7 tonunu elektronik kart, 0,3 tonunu ise bakır kablo, bakır metal ve röntgen filmleri oluşturacak. Projenin elektroliz çalışmalarında kullanılacak olan havuzların toplam kapasitesi ise 4,5 m3 olacak.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler