1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Şiper: GO`nun pazardaki ilk hedefi saygınlık ve kalite

Şiper: GO`nun pazardaki ilk hedefi saygınlık ve kalite

Enerji Günlüğü - İpragaz CEO'su Selim Şiper, pazara yeni giren akaryakıt istasyonları zinciri GO'nun kısa vadede kalitede ve saygınlıkta öne çıkmayı...

Şiper: GO`nun pazardaki ilk hedefi saygınlık ve kalite

Enerji Günlüğü - İpragaz CEO'su Selim Şiper, pazara yeni giren akaryakıt istasyonları zinciri GO'nun kısa vadede kalitede ve saygınlıkta öne çıkmayı hedeflediğini söyledi. 

Selim Şiper, ilk GO istasyonunun açılış töreni sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Şiper, GO'nun sürdürülebilirlik anlayışına ilişkin bir soru üzerine şöyle dedi:

"Biz bu GO istasyon konseptini tamamen sürdürülebilirlik üzerine kurduk. Bu, çevreye saygının çok ötesinde bir şey. Sürdürülebilirlik aynı zamanda işin de sürdürülebilirliği anlamına geliyor. Herkese, her araca, her miktara aynı saygıyı göstereceğiz. Çevreci sürdürülebilirlik açısından bakarsanız, enteresan bazı şeyler var GO istasyonlarında. Birincisi istasyonlarımız LED ampullerle donatıldı. Normal bir istasyondan en az yüzde 60 daha az elektrik tüketiyor. Katkılı yakıtımızda aynı kilometreyi daha az yakıtla gidiyorsunuz. Karbon salınımını azaltıyoruz.

GO'daki tuvaletlerde normal bir istasyondakinden üçte bir daha az su kullanılıyor. Bazı istasyonlarda çok küçük de olsa su arıtma ve geri kazanım sistemini de devreye alacağız. Her biri tek başına ufak ama hepsini topladığınızda ciddi anlam ifade edecek birtakım sürdürülebilirlik çalışmalarımız var."

İLK GO İSTASYONU KONYA'DA AÇILDI: SARAÇOĞLU GO 

GO BAYRAĞINI ÖYLE HER YERE ÇEKMEYİZ

İstasyon sayısını ilk 12 ayda 50'ye yükseltmeyi hedeflediklerini anlatan Şiper, "Şu anki gidişata bakılırsa bu hedeften herhangi bir kuşku duymuyoruz" dedi. Sıfırdan bir marka yarattıkları için bayiler konusunda seçici olma, prensiplerini aksatmadan uygulama şansları bulunduğunu vurgulayan Şiper "Dolayısıyla biz bu GO bayrağını her yere çekmeyeceğiz" diye konuştu.

KALİTE VE SAYGINLIKTA PAZAR PAYIMIZ YÜKSEK OlACAK

İpragaz CEO'su Selim Şiper, GO'nun akaryakıt ve oto LPG pazarından nasıl bir pay beklediği sorusuna şu karşılığı verdi:

"Son derece gerçekçi ve soğukkanlıyız. Önümüzde iki yol vardı. Ya mevcut şirketi alacaktık ya da sıfırdan marka yaratcaktık. Biz daha zor olmasına rağmen ikinci yolu tercih ettik. Dolayısıyla başlangıçta öyle çok yüksek pazar payı falan hedeflemek olası değil. Ama biz saygınlıkta, kalitede fazla pazar payı istiyoruz. Şu anda desem ki yüzde şu kadar alacağız, hayal etmek olur bu. Sıfırdan başlıyoruz. Seçici olmak durumundayız, ilkelerimize sadık olmak zorundayız. Bu bir anda bilmem kaçyüz istasyonumuz olmayacak demektir. Ama kaliteli ve saygın bir yerimiz olacak..."

SIFIRDAN YATIRIM BAYİLERE ÖNCELİK

Selim Şiper, GO için istasyon devralmayı mı yoksa sıfırdan istasyon kurdurmayı mı tercih ettiklerine ilişkin bir soru üzerine "Tabii ki sıfırdan istasyon yapmak istediğiniz mimariyi uygulamak açısından daha kolay. Ama bizim için iki çok önemli şey var. Birincisi bayinin kişiliği, ikincisi lokasyonu" dedi. Şiper şöyle konuştu:

"Dünyanın en güzel yerinde dünyanın en muhteşem istasyonu olabilir ama ticari anlayışınızda farklılık varsa bu bizim için muteber değil. Lokasyonun belirli kriterleri taşıması gerekir. Mümkün olduğunca cirosu yüksek olabilecek, otogaz ile diğer yakıtların satışında denge sağlayabilecek yerler. Tabii ki otogaz yaklaşımımız önem arzediyor. bu tür kriterlere bakıyoruz. Sıfırdan mı olmuş yoksa bir devir mi olmuş çok da önemli değil. Ama tabii aynı düzgün kişilikteki bayinin bir sıfır yeri bir de devredecek yeri varsa, sıfırı tercih ederiz. Tabii ikisini birden almayı daha çok isteriz."

Önceki ve Sonraki Haberler