1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sırbistan Rus gazını TürkAkım üzerinden almayı umuyor

Sırbistan Rus gazını TürkAkım üzerinden almayı umuyor

Enerji Günlüğü - Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandır Vucic, Rus doğalgazını TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı üzerinden almaya devam etmeyi planladıklarını...

Sırbistan Rus gazını TürkAkım üzerinden almayı umuyor

Enerji Günlüğü - Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandır Vucic, Rus doğalgazını TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı üzerinden almaya devam etmeyi planladıklarını belirtti. 

Sputnik'in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmenin ardından açıklamada bulunan Aleksandır Vucic, "İşbirliğini sürdürme ve Rus gazını gelecekte de alma isteğimizi teyit ettik. Bunu Türk Akımı üzerinden yapma imkanımız olacağını umuyorum" dedi. 

TürkAkım, Rus doğal gazını Karadeniz üzerinden doğrudan Türkiye’ye ve daha sonra Türkiye’nin sınır komşusu olduğu ülkelerin sınırına kadar ulaştırmayı planlıyor. Doğalgaz boru hattının ilk ayağı Türk piyasası için, ikinci ayağı ise Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerinin doğalgaz temini için öngörülüyor. Her bir kolun kapasitesi yılda 15,75 milyar m3 olan hattın deniz bölümün inşaatı PAO Gazprom’un %100 iştiraki olan South Stream Transport B.V. şirketi tarafından gerçekleştiriliyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler