1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sırbistan TürkAkım’a katılmaya hazır

Sırbistan TürkAkım’a katılmaya hazır

Enerji Günlüğü - Sırbistan Enerji Bakanı Aleksandr Antic, denizden geçen kısmının inşaatı dün biten TürkAkım’a katılmaya hazır olduklarını söyledi.Rus...

Sırbistan TürkAkım’a katılmaya hazır

Enerji Günlüğü - Sırbistan Enerji Bakanı Aleksandr Antic, denizden geçen kısmının inşaatı dün biten TürkAkım’a katılmaya hazır olduklarını söyledi.

Rus doğalgazını Karadeniz üzerinden Türkiye’ye ve Türkiye’den de Avrupa’ya aktaracak olan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın deniz kısmının inşasının tamamlanması vesilesiyle İstanbul’da düzenlenen törene katılan Sırbistan Enerji Bakanı Aleksandr Antiç, Enerji Bakanı Fatih Dönmez’le bir görüşme gerçekleştirdi.

Sırbistan Enerji Bakanlığı’ndan yapılan görüşmeye ilişkin açıklamaya göre Antiç, projenin Sırbistan’ın ve Avrupa’da uzanacağı bölgenin enerji güvenliğini temin edeceğini ifade etti.

Antiç, “TürkAkım projesinin gerçekleştirilmesi, Avrupa’nın bu bölgesinin enerji güvenliğini sağlayacak. Sırbistan, komşularıyla birlikte TürkAkım’ın devam etmesini sağlamaya hazır” dedi.

Antiç, TürkAkım’ın bölgenin tamamı için stratejik bir rol oynayacağının altını çizerek, “10-15 milyar metreküp Rus gazının Türkiye üzerinden Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Avusturya’ya uzanma ihtimali, enerji güvenliğinin sağlanması açısından ciddi bir şans. Proje, gaz ticaretinin ve gaza dayalı ekonominin geliştirilmesi için imkan sunuyor. Söz konusu ülkeler, TürkAkım’a bağlanarak gaz transitinden önemli bir kar da elde edecek” ifadelerini kullandı.

TÜRKAKIM BORU HATTI TÜRKİYE'DE KARAYA ÇIKTI

Önceki ve Sonraki Haberler