1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sırbistan’dan TürkAkım’a onay

Sırbistan’dan TürkAkım’a onay

Enerji Günlüğü - Sırbistan Rus doğalgazını Karadeniz’in derinliklerinden Türkiye’ye ulaştıracak TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı projesinin ülke...

Sırbistan’dan TürkAkım’a onay

Enerji Günlüğü - Sırbistan Rus doğalgazını Karadeniz’in derinliklerinden Türkiye’ye ulaştıracak TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı projesinin ülke içi inşasına onay verdi. 

Sırbistan, Rus doğalgazını Ukrayna’yı by-pass ederek Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine taşınmasının hedeflendiği TürkAkım projesine onay verdiğini duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Sırbistan Enerji Bakanı Aleksandır Antiç, “Sırbistan Devlet Enerji Ajansı, Sırbistan Devlet Gaz Şirketi Gastrans’ın TürkAkım projesiyle ilgili teklifine olumlu bakmış ve transit geçiş için izin vermiştir” dedi. 

Sırbistan topraklarından geçmesine izin verilecek boru hattının yapımına Nisan ayında başlanılması düşünülüyor. Projenin Karadeniz’den geçen bölümünün açılışı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de katılımıyla 19 Kasım 2018’de İstanbul’da yapılmıştı.

Gazprom, doğalgazı Türkiye’den Bulgaristan, Sırbistan ve Macaristan üzerinden Avrupa’ya naklini planlıyor. TürkAkım, Rus doğalgazını Karadeniz üzerinden doğrudan Türkiye’ye ve daha sonra Türkiye’nin sınır komşusu olduğu ülkelerin sınırına kadar ulaştırmayı planlıyor. Doğalgaz boru hattının ilk ayağı Türk piyasası için, ikinci ayağı ise Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerinin doğalgaz temini için öngörülüyor. Her bir kolun kapasitesi yılda 15,75 milyar m3 olacak.

SIRBİSTAN TÜRKAKIM ÇALIŞMALARINI BU YIL TAMAMLAYACAK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler