1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şırnak`taki belediyeler elektrik borcunun yüzde 7`sini ödedi

Şırnak`taki belediyeler elektrik borcunun yüzde 7`sini ödedi

Enerji Günlüğü - Şırnak ve ilçe belediyeleri haziran ayı sonrasında kullandıkları 14 milyon kilovat elektrik bedelinin sadece yüzde 7’sini ödedi....

Şırnak`taki belediyeler elektrik borcunun yüzde 7`sini ödedi

Enerji Günlüğü - Şırnak ve ilçe belediyeleri haziran ayı sonrasında kullandıkları 14 milyon kilovat elektrik bedelinin sadece yüzde 7’sini ödedi. Kalan yüzde 93’lük kısım DEDAŞ tarafından karşılandı.

DEDAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, özelleştirmenin gerçekleştiği 1 Temmuz 2013’ten bu yana geçen sürede Şırnak ve ilçe belediyeleri haziran ayı sonrasında kullandıkları 14 milyon kilovat elektrik bedelinin sadece yüzde 7’sini ödedi. Kalan yüzde 93’lük kısım DEDAŞ tarafından karşılandı.

Açıklamada bu yapının sürdürülebilme imkanı bulunmadığından adı geçen borçlu belediyelerin elektrik enerjisinin kesilmesinin kararlaştırıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Aylarca yapılan yazılı ve sözlü çağrılara cevap verilmeyince, içme suları dahil olmak üzere belediyelerin tüm borçlu aboneliklerinin enerjisinin kesilmesine karar verilmiştir. Yine aynı şekilde borçlarından ötürü içme suyu şebekelerinin de enerjisinin kesilmesine karar verilmiştir. Yarına kadar anlaşma sağlanmadığı takdirde, diğer illerde odluğu gibi Şırnak İl Belediyesi ile bazı ilçe belediyelerinde enerji kesintisine gidilmesi zorunlu olmuştur. Müşterilerin ve dolayısıyla da vatandaşların mağdur olmaması için, tüm resmi ve ilgili makamlar, belediyelerin bağlı olduğu partiler, hem yazılı, hem de sözlü olarak bilgilendirilmiştir." 

BORÇLU KÖYLERE AİT İÇME SUYU ŞEBEKELERİNİN DE ENERJİLERİ KESİLECEK

DEDAŞ, buna ilave olarak kampanyaya katılmayan borçlu köylere ait içme suyu şebekelerinin de enerjilerini kesme kararı aldı. Bu kapsamda Şırnak’ta içme suyu enerjisi kesilecek 81 köy içme suyu abonesi bulunduğuna da yer yapılan açıklamada, “İlgili köy muhtarlıklarının, şirketin sağladığı faizsiz, vade farksız kampanyadan yararlanarak, köylülerin mağdur edilmemesi beklenmektedir” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler