1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. SOCAR’ın Gelişim Programı’ndan 120 genç yararlandı

SOCAR’ın Gelişim Programı’ndan 120 genç yararlandı

SOCAR Türkiye’nin çalışanlarının çocuklarına yönelik başlattığı Yeni Jenerasyon Gelişim Programı’ndan 4 farklı ilde, 120 genç yararlandı.

SOCAR’ın Gelişim Programı’ndan 120 genç yararlandı

Enerji Günlüğü - SOCAR Türkiye’nin çalışanlarının çocuklarına yönelik başlattığı Yeni Jenerasyon Gelişim Programı’ndan 4 farklı ilde, 120 genç yararlandı.

5 bin 300’den fazla kişiyi bünyesinde çalıştıran SOCAR Türkiye, çalışanlarının çocuklarına yönelik başlattığı Yeni Jenerasyon Gelişim Programı’ndan bugüne kadar 120 genç yararlandı. Gelecek nesillerin iş hayatına ve kariyerine katkı sağlamayı amaçlayan Program, 4 farklı kentte farklı tarihlerde başlatıldı ve 9 Kasım 2019 ile 29 Şubat 2020 tarihleri arasında programa katılan çocuklar mezuniyet belgelerini aldı. 

Yeni Jenerasyon Gelişim Programı 2017 yılında Petkim’de başlamış; 2019 yılı itibarıyla SOCAR Türkiye ve tüm grup şirketlerinde uygulanmasına karar verilmişti. 

SOCAR Türkiye İnsan Kaynakları Başkanı Sibel Uğur; Bursa, İzmir, Kayseri ve İstanbul’daki eğitim çalışmalarının başarıyla tamamlandığını söyledi ve “Yeni Jenerasyon Gelişim Programı’nda çıkış noktamız yalnızca çalışanlarımıza değil ailelerine de dokunabilmek, çocuklarımızı geleceğe hazırlamaktı. Sosyal sorumluluk kapsamında genç nesillerin gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen bu program, bizlere Türkiye’de bir ilk olmanın ve diğer şirketlere örnek teşkil etmenin gururunu yaşatıyor” diye konuştu.

Özel sınıflar oluşturuldu
Programa Lise 11. ve 12. sınıflar ile üniversite öğrencileri katıldı. Profesyoneller tarafından verilen eğitimler 6 hafta sürdü. Eğitim programında “Fark ediyorum”, “Keşfediyorum”, “Büyüyorum”, “Gelişiyorum”, “Etkileniyorum” ve “Dönüşüyorum” başlıkları interaktif olarak işlendi. Program çerçevesinde gençlerin özgüvenlerini arttırmak amaçlandı ve hedef belirleme, stres yönetme, liderlik ve iletişim becerilerini geliştirmek hedeflendi. 

Önceki ve Sonraki Haberler