1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Söke Ovası`nın tarım atıkları elektriğe dönüşecek

Söke Ovası`nın tarım atıkları elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - Mavi Bayrak Enerji, Aydın Söke'de 12 MW'lık Biyokütle Enerji Santrali kuracak.Mavi Bayrak Enerji Üretim A.Ş. tarafından Aydın ili, Söke...

Söke Ovası`nın tarım atıkları elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - Mavi Bayrak Enerji, Aydın Söke'de 12 MW'lık Biyokütle Enerji Santrali kuracak.

Mavi Bayrak Enerji Üretim A.Ş. tarafından Aydın ili, Söke İlçesi, Söke Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 12 MWe (52,48 MWt) gücünde Biyokütleye Dayalı Elektrik Üretim Tesisi kurulacak.

Proje kapsamında, Söke ovasında pamuk ve mısır hasatından sonra tarlalarda kalan ürün sapları biyokütle olarak kullanılarak elektrik enerjisi üretilecek.

Tesis yatırımı, tesise hammadde olacak yakıtların toplanacağı tarlalara yakınlığı nedeni ile Söke kent merkezine 3 km. uzaklıkta bulunan Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılacak.Bu çerçevede tesis, Söke Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 17 ada, 2, 3, 4 ve 5 numaralı dört adet sanayi parselinden oluşan 43.688 m² büyüklükteki alanda yapılacak.

Elektrik üretmek için kazanda saatte 12-13 ton pamuk ve / veya mısır sapı yakılarak 60 bar, 480°C, 45 t/h buhar üretimi ile 12 MWe bir güç elde edip üretilen elektrik Ulusal Elektrik Şebekesine verilecek.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, proje ile ilgili olarak Aydın Valiliği "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler