1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Söke sanayi bölgesi elektriğini güneşten karşılayacak

Söke sanayi bölgesi elektriğini güneşten karşılayacak

Söke OSB Müdürlüğü, tapulu arazisinde su deposu binası ve trafo binası, trafo ve su deposu bina çatıları ile su kanalı üzerine 9 MW’lık GES kuracak.

Söke sanayi bölgesi elektriğini güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Söke OSB Müdürlüğü, tapulu arazisinde su deposu binası ve trafo binası, trafo ve su deposu bina çatıları ile su kanalı üzerine 9 MW’lık GES kuracak.

Aydın ili Söke Organize Sanayi Bölge Müdürülüğü tarafından Aydın İli, Söke İlçesi, Yenicami Mahallesi’nde kendisine ait tapulu arazide 9,12 MW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor.  

45 milyon lira değerindeki proje kapsamında, yaklaşık 100,6 bin metrekare araziye her biri 380 W gücünde 25.272 adet panel kurulacak. Güneş panelleri alan içerisinde bulunan su deposu binası ve trafo binası, trafo ve su deposu bina çatılarına ve su kanalı üzerine (üzeri çelik profil ile yükseltilecek) kurulacak.

Santralde yılda toplam 15,510,000,000 kWh elektrik enerjisi üretilecek. Bu da yaklaşık olarak 10.749 Metric ton CO2 miktarındaki sera gazı salımını önleyecek. Bu miktar ise 4.671 ton Benzin tüketimi sonucu çıkacak olan CO2 emisyonuna denk bir miktar. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler