1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Solarçatı, Huawei’in resmi evsel invertör ve batarya tedarikçisi oldu

Solarçatı, Huawei’in resmi evsel invertör ve batarya tedarikçisi oldu

Çatı tipi güneş enerji sistemleri geliştiricisi ve uygulayıcısı Solarçatı, Huawei marka evsel invertör ve solarbatarya sistemlerinin resmi tedarikçisi oldu. 

Solarçatı, Huawei’in resmi evsel invertör ve batarya tedarikçisi oldu

Enerji Günlüğü - Türkiye’de bina çatı ve cephelerine odaklanan güneş enerji sistemleri oyuncusu Solarçatı, solara dayalı elektrik üretim projelerinin ana girdilerinden invertör ve batarya konusunda Çinli Huawei ile daha kapsamlı işbirliği için anlaştı. utku-korkmaz.JPG

Akıllı cihazlar ile bütünsel enerji çözümleri sunan Solarçatı, Fortune Global 500 şirketleri de dahil olmak üzere dünya çapında çok sayıda kuruluşla çalışan Huawei ile Evsel Solarbatarya ve 20 Kw altı invertör ürünleri satışında partnerlik sözleşmesi imzaladı. Sözleşmeye göre Solarçatı Türkiye genelinde geçerli olacak şekilde, Huawei’in evsel invertör ve batarya kategorisindeki resmi tedarikçisi oldu. 

KORKMAZ: KURULUMCU AĞIMIZ GENİŞLİYOR

Solarçatı CEO’su Utku Korkmaz, Huawei-Solarçatı işbirliğini değerlendirirken “Ev segmentini ilk günden itibaren çok önemsiyoruz. Elektriğe olan bağlılığımız gün geçtikçe artıyor. Elektrikli araçlar bunu daha da arttıracak ve daha çok evde Solarbatarya sistemleri göreceğiz” dedi. 

Huawei ile işbirliğine girmelerinin ardından daha çok eve Solarbatarya sistemi ulaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Korkmaz, “Solarçatı olarak bu segmentte iş birlikleri ile birlikte büyümeye devam edeceğiz. Huawei ile birlikte özellikle Solarbatarya ve invertör konusunda çalışmalarımıza ciddi ağırlık vereceğiz. Türkiye’nin dört bir yanında kurulumlarımızla ağımızı genişleteceğiz” diye konuştu. 

 

İlgili Haberler