1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Solentegre`nin GES projesinde ÇED Süreci

Solentegre`nin GES projesinde ÇED Süreci

Enerji Günlüğü - Solentegre Enerji tarafıdan Elazığ'da yapılması planlanan 8 MW (Lisanslı) ve 0,5 MW (Lisanssız) Güneş Enerjisi Santrali projesi ile...

Solentegre`nin GES projesinde ÇED Süreci

Enerji Günlüğü - Solentegre Enerji tarafıdan Elazığ'da yapılması planlanan 8 MW (Lisanslı) ve 0,5 MW (Lisanssız) Güneş Enerjisi Santrali projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

CLK Holding iştiraki GES lisanslı Solentegre Enerji, Elazığ ili Merkeze bağlı Şahinkaya Köyü Holoşnut mevkii 110 Ada, 19-28-29-31 Nolu Parseller mevkiindeki 160 bin metrekare alanda kurmayı planladığı 8 MW (Lisanslı) ve 0,5 MW (Lisanssız) Güneş Enerjisi Santrali projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, "8 MW ( Lisanslı ) ve 0,5 MW ( Lisanssız ) Güneş Enerjisi Santrali projesi ile ilgili olarak ELAZIĞ Valiliğimize sunulan dosyayı PTD Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır." denildi.

Güneşe dayalı elektrik üretim lisansı yarışının 8 MW'lik Elazığı ayağını kWh başına 8.27 liralık teklifiyle Solentegre Enerji kazanmıştı.

İKİNCİ GES ÖN LİSANSI ELAZIĞ'A

Önceki ve Sonraki Haberler