1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Soma`da ölen madenci sayısı 274`e yükseldi

Soma`da ölen madenci sayısı 274`e yükseldi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bugün öğleden sonra yaptığı açıklamada, Soma'da madendeki yangında ölenlerin sayısının...

Soma`da ölen madenci sayısı 274`e yükseldi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bugün öğleden sonra yaptığı açıklamada, Soma'da madendeki yangında ölenlerin sayısının 245 olduğunu ve 160 cenazenin ailelerine teslim edildiğini söyledi. Daha sonra ölü sayısı 274'e, yakınlarına teslim edilen cenaaze sayısı ise 196'ya revize edildi. 

Maden ocağındaki felaketin ardından Soma'ya giden Taner Yıldız, bugün öğleden sonra kriz merkezinde yetkililerden bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada madende 245 işçinin hayatını kaybettiğini, 160'ının cenazesinin ailelerine teslim edildiğini söyledi. Akşam saatlerinde gelen bilgilerin ardından olaydaki ölü sayısı revize edildi. Bakan Yıldız, ölenlerin sayısının 274 olduğu cenazesi teslim edilenlerin sayısının ise 196 olduğunu belirtti. Taner Yıldız, arama çalışmaları sürdüğünü ve iki zor bölge kaldığını belirtti. Yıldız, "Ölen işçilerimizin hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

ONLARIN KAZANDIĞI PARA BENİMKİNDEN DAHA HELAL

“Onların kazandığı para benim kazandığımdan daha helal. İçerideki rakamlarla ilgili biz ulaştığımız arkadaşımız kadar rakam verebiliyoruz. Zaman aleyhimize işliyor. Zaman geçtikçe bizim ümidimiz azalıyor” diyen Bakan Yıldız, 15 yaşındaki bir çocuğun madende çalışması konusunu yalanladı. Konu ile ilgili olarak sorulan soruya Yıldız, ““Tekrar tekrar kayıtları inceledik. Bahsi geçen 15 yaşındaki şahsın ismini yüzlerce kaydı araştırarak inceledik. Ama bulamadık” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler