1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Sözlü sınavla enerji avukatı alınacak

Sözlü sınavla enerji avukatı alınacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 6. dereceli boş kadrolara sözlü sınavla 10 adet avukat alacak.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı,...

Sözlü sınavla enerji avukatı alınacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 6. dereceli boş kadrolara sözlü sınavla 10 adet avukat alacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, merkez teşkilatında (Ankara) istihdam edilmek üzere 10 avukat alacak. 6. dereceli avukat kadrosuna atanacak avukatların işe alımı sözlü sınavla yapılacak.

Atama yapılacak kadro sayısının 5 (beş) katı kadar aday giriş sınavına çağrılacak. Sınava katılabileceklere ilişkin liste, sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranlardan KPSS P3 puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere düzenlenecek. Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde bu adayların tümü sınava çağrılacak.

Giriş sınavı başvuruları 07 Aralık 2015 tarihinde başlayacak, 18 Aralık 2015 tarihi mesai bitimi (saat 17:00) itibariyle sona erecek. Giriş sınavına katılmak isteyen adaylarda son başvuru tarihi itibariyle Avukatlık Ruhsatnamesine sahip olma şartı aranıyor.

Adayların KPSS (B) Grubu kadrolar için yapılan 05 Temmuz 2014 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 75 puan almış olmaları ve Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce dilinde en az (C) düzeyinde puan almaları veya denkliği kabul edilen sınavlardan bu dereceye tekabül eden puan almış olmaları da gerekiyor.

Giriş sınavı, 26-27-28 Ocak 2016 tarihlerinde Enerji Bakanlığı merkez binası E Blok 2 no’lu toplantı salonunda yapılacak. Sözlü olarak yapılacak giriş sınavında adayların Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Vergi Hukuku, İdari Yargılama Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Usul Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Medeni Usul Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, İnsan Hakları Hukuku, Uluslararası Hukuk, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ilişkin bilgi düzeyleri ölçülecek. Adayların bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü ile liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı dikkate alınacak.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler