1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Star Rafineri’de 300 işçi rahatsızlandı

Star Rafineri’de 300 işçi rahatsızlandı

Enerji Günlüğü - SOCAR'ın İzmir Aliağa'daki Star Rafinerisi inşaatında çalışan 17 bin işçiden 300’ü ishal şikayetiyle revire başvurdu, iki işçi...

Star Rafineri’de 300 işçi rahatsızlandı

Enerji Günlüğü - SOCAR'ın İzmir Aliağa'daki Star Rafinerisi inşaatında çalışan 17 bin işçiden 300’ü ishal şikayetiyle revire başvurdu, iki işçi hastaneye sevk edildi.  

Azeri SOCAR Grubu tarafından İzmir'in Aliağa İlçesinde kurulan STAR Rafineri’nin inşaatında çalışan, iki müteahhit şirkete bağlı toplam 300 civarında işçi 12-13 Temmuz 2017 tarihlerinde mide bulantısı ve ishal şikayetiyle kamp revirine başvurdu. 

STAR Rafineri'nin ana müteahhit kuruluşu olan TSGI şirketinden edinilen bilgiye göre, işyeri hekimi tarafından yapılan ön incelemede herhangi bir zehirlenme bulgusuna rastlanmadı. İşçilerden ikisiise işyeri hekimi tarafından görülen lüzum üzerine, hastaneye sevk edildi. Kendi isteğiyle Aliağa ve Menemen Devlet Hastanelerine başvuran 29 çalışanın tamamı da taburcu edildi ve müşahade altında işçi yok. 

Şirketin açıklamasına göre işçilerin yaşadığı rahatsızlığın kaynağının tespit edilmesi amacıyla araştırma süreci başlatıldı. Bu kapsamda, şikayette bulunan çalışanlardan alınan sağlık numuneleriyle yemekhaneden alınan gıda ve su numuneleri laboratuvarlarda incelemeye gönderildi. Star Rafineri inşaatında tüm süreçler ulusal ve uluslararası normlar dikkate alınarak gerçekleştiriliyor. İnceleme ve soruşturmanın sonuçlarına göre gerekli önlemler alınacak.

Önceki ve Sonraki Haberler