1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Startup yarışması PowerUp!'ın kazananı Estonya’dan Woola oldu

Startup yarışması PowerUp!'ın kazananı Estonya’dan Woola oldu

Enerji alanında faaliyet gösteren tüm teknoloji girişimleri için düzenlenen Startup yarışması PowerUp!’nın kazananı koyun yünü kalıntılarından ambalaj malzemesi üreten Woola oldu. 

Startup yarışması PowerUp!'ın kazananı Estonya’dan Woola oldu

Enerji Günlüğü - Enerji alanında faaliyet gösteren tüm teknoloji girişimleri için düzenlenen Startup yarışması PowerUp!’nın kazananı koyun yünü kalıntılarından ambalaj malzemesi üreten Woola oldu. 

Bu yıl altıncısı düzenlenen ve Türkiye ayağını Sabancı Üniversitesi İnovent A.Ş’nin organize ettiği Avrupa’nın enerji dikeyindeki en önemli startup etkinliklerinden PowerUp! yarışmasının 2020 yılı kazananı belli oldu. Estonya’dan Woola, koyun yünü kalıntılarından ambalaj malzemesi üreterek 50.000 € nakit ödül ve EIT InnoEnergy’nin hızlandırıcı programına katılma fırsatı elde etti. Woola, finansal desteklerin yanı sıra Amazon Web Services, Revolut veya SpeedUp hizmetlerinden faydalanma hakkı da kazandı.

İŞİMİZİN GELİŞMESİNE KATKISI OLACAK

Woola Kurucusu Anna-Liisa Palatu ise “Son derece mutluyuz! Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi’nde Yılın StartUp’ı ünvanını kazanmak, bizim için gerçekten oyun değiştirici oldu. Bir sonraki hedefimize ulaşmamıza yardımcı olacak. EIT InnoEnergy'nin düzenlediği PowerUp Challenge’ın katılımcısı olmak, işimizin gelişmesine kesinlikle yardımcı olacak.” dedi. 

Litvanya’dan Viezo, Büyük Final’de ikinci seçilerek 10.000 € ödül alırken, üçüncülük ödülü ve 5.000 € 'luk ödül ise Çekya’dan Pocket Virtuality ekibine gitti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler