1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Statoil Banarlı, Trakya’daki petrol hisselerini artırdı

Statoil Banarlı, Trakya’daki petrol hisselerini artırdı

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli Thrace Basin şirketi, Edirne ve Tekirdağ’da petrol arama ruhsatlarındaki yüzde onar hissesini Hollanda merkezli Statoil...

Statoil Banarlı, Trakya’daki petrol hisselerini artırdı

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli Thrace Basin şirketi, Edirne ve Tekirdağ’da petrol arama ruhsatlarındaki yüzde onar hissesini Hollanda merkezli Statoil Banarlı şirketine devretti. Böylece Statoil hisselerin yarısına sahip oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation ve Statoil Banarlı Turkey B.V.’nin Pinnacle Turkey Inc. ile Tekirdağ ve Edirne illeri sınırları içerisinde müştereken sahip oldukları AR/TGT-PIN-STT/K/F17-c2, c3 ve AR/TGT-PIN-STT/K/F18-d1, d2, d4 pafta no.lu petrol arama ruhsatlarının her birindeki hisselerin yeniden dağılımına onay verdi. Şirketlerin başvurusu üzerine verilen onay doğrultusunda, ruhsatların her birindeki Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation’ın %41,5’er hissesinden %10’ar hissesinin Statoil Banarlı Turkey B.V.’ye devretti ve Statoil Banarlı da bu ruhsatların her birindeki % 10’ar hisseyi bütün hak ve vecibeleriyle birlikte devraldı.

Böylece, AR/TGT-PIN-STT/K/F17-c2, c3 ve AR/TGT-PIN-STT/K/F18-d1,d2, d4 pafta no.lu 2 adet petrol arama ruhsatının her birindeki hisse oranları: Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation %31,5, Statoil Banarlı Turkey B.V. %50, Pinnacle Turkey Inc. %18,5 olacak. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler