1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Su depolanmasına ve satışına yeni düzenleme

Su depolanmasına ve satışına yeni düzenleme

Enerji Günlüğü - İşyeri Açma ve Çalışma İzin Belgesi bulunmayan yerler, piyasaya arz edilen suların satışı ve depolanmasının yapılamayacağı yerler...

Su depolanmasına ve satışına yeni düzenleme

Enerji Günlüğü - İşyeri Açma ve Çalışma İzin Belgesi bulunmayan yerler, piyasaya arz edilen suların satışı ve depolanmasının yapılamayacağı yerler kapsamından çıkarıldı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, Yönetmeliğin denetim ve izleme konusunu düzenleyen 46 ncı maddesinin üçüncü fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan “İşyeri Açma ve Çalışma İzin Belgesi bulunmayan yerler ile” ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

Böylece, İşyeri Açma ve Çalışma İzin Belgesi bulunmayan yerler, piyasaya arz edilen suların satışı ve depolanmasının yapılamayacağı yerler kapsamından çıkarıldı. Bundan böyle yalnızca tüpgaz, otogaz, petrol ve petrol ürünleri depolama ve dağıtımı yapılan yerlerde; suyun fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliğini olumsuz yönde değiştirebilecek ısı, ışık, toz, duman, yağış gibi olumsuz şartlara açık ortamlarda satışı ve depolanması yapılamayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler