1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Su sektöründe elektrik tüketimi ikiye katlayacak

Su sektöründe elektrik tüketimi ikiye katlayacak

Enerji Günlüğü - Su sektöründe elektrik tüketiminin 2040 yılına kadar yüzde 80 oranında artabileceği kaydedildi. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)...

Su sektöründe elektrik tüketimi ikiye katlayacak

Enerji Günlüğü - Su sektöründe elektrik tüketiminin 2040 yılına kadar yüzde 80 oranında artabileceği kaydedildi. 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) verilerine göre, elektrik üretiminde vazgeçilmez olan su için de elektrik ihtiyacı 2040 yılına kadar iki kat artacak. 

IEA, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da tuzlu suyu arındırma kapasitesi artacak ve özellikle de gelişmekte olan ekonomilerde atıksu arıtım ihtiyacı artacak. Su arzı ile bağlantılı elektrik tüketimi Orta Doğu'da yüzde 16 oranında olacak. 

Su sektöründe elektrik, suyun transferi, atık su arıtımı, suyun yeniden kullanımı, tuzdan arıtımı, dağıtımı ve arzı için kullanılıyor. Elektrik tüketiminin suyun arzı ve dağıtımı dışındaki alanlarda artış kaydetmesi bekleniyor. 

2014 yılında suyun çıkarılması, dağıtımı, işlenmesi ve arıtılması için harcanan elektrik miktarı 800 TWh'in biraz üzerinde gerçekleşerek toplam harcamaların yüzde 4'ünü oluşturdu. Bu rakamın 2040 yılına kadar 1500 TWh civarına çıkacağı tahmin ediliyor. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler