1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şubat 2020’de 28 enerji projesi yatırım teşvik belgesi aldı

Şubat 2020’de 28 enerji projesi yatırım teşvik belgesi aldı

2020 yılının Şubat ayında 28 enerji yatırımına teşvik belgesi verildi, 4 teşvik belgesi ise iptal edildi. Madencilik alanında da 8 proje teşvik belgesi aldı. 

Şubat 2020’de 28 enerji projesi yatırım teşvik belgesi aldı

Enerji Günlüğü - 2020 yılının Şubat ayında 28 enerji yatırımına teşvik belgesi verildi, 4 teşvik belgesi ise iptal edildi. Madencilik alanında da 8 proje teşvik belgesi aldı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2020 yılının Şubat ayında çeşitli sektörlerde toplam 671 projenin yatırım teşvik belgesi almaya hak kazandığını bildirdi. Teşvik verilen projelerden 28’i enerji sektörüne; 8’i ise madenciliğe yönelik projeler oldu. Şubat 2020’de yatırım teşvik belgesi alan projelerin toplam yatırım tutarı ise 12.640.034.123 TL oldu. Yatırım teşvik belgesi alan projeler tamamlandığında toplam 23.071 kişi için yeni istihdam imkânı yaratılmış olacak. 2020 yılının Şubat ayında enerji sektöründe 54 projenin de tamamlama vizesi yapıldı. 4 projenin teşvik belgesi ise iptal edildi. 

Madencilik sektöründe yatırım teşvik belgesi alan projeler arasında en yüksek yatırım tutarına sahip proje, Ker-Deniz Madencilik Nakliye Hafriyat Petrol ve Orman Ürünleri İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti.’ne ait Tekirdağ’daki 141.551.063 TL tutarlı, yerli sermayeli, 240.000ton/yıl kapasiteli, bölgesel öncelikli, modernizasyon ve tevsi niteliğindeki linyit üretim projesi oldu. Projeye verilecek teşvik paketi; 7 yıl sigorta primi işveren hissesi desteği, %80 vergi indirimi, %40 yatırıma katkı oranı, gümrük vergisi muafiyeti, faiz desteği ve KDV istisnasını kapsıyor. 

EN YÜKSEK TEŞVİK SİMAY ELEKTRİK AŞ’YE
Enerji sektöründe ise teşvik belgesi verilen projeler arasında yatırım tutarı en yüksek olan proje, 87.391.393 TL ile Simay Elektrik Üretim AŞ’nin İstanbul’da gerçekleştireceği, 5 kişilik yeni istihdam yaratacak olan, komple yeni yatırım nitelikli, 10MW kapasiteli, rüzgar enerjisi santrali (RES) projesi oldu. Simay Elektrik’in projesine verilen teşvik paketinde gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası bulunuyor. 

SATEM SİNOP BİYOKÜTLE’NİN PROJESİ İKİNCİ
Simay Elektrik AŞ’nin projesini; Satem Sinop Biyokütle Enerji Ltd. Şti. tarafından Sinop’ta gerçekleştirilecek olan 64.260.802 TL yatırım tutarına sahip, komple yeni yatırım nitelikli, biyokütleye dayalı elektrik enerjisi üretim projesi takip etti. Satem Biyokütle’nin teşvik paketi de gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnasını kapsıyor. 

ÜÇÜNCÜLÜK ÇAPAR AŞ’NİN PROJESİNE
56.428.745 TL’lik yatırım tutarıyla Çapar Elektrik Üretim AŞ’ye ait komple yeni yatırım nitelikli, İzmir’de kurulacak olan, 12,5MW gücündeki rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim projesi, enerji sektöründe yatırım teşvik belgesi alan yatırım tutarı en yüksek üçüncü proje oldu. Çapar Elektrik AŞ’nin teşvik paketinde de yine gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası var. 

Bakanlık, enerji sektöründe 54 projenin yatırım teşvik belgeleri için de tamamlama vizesi yaptı. 

Sultandere Enerji Elektrik Güneş Enerjisi Üretimi Proje Pazarlama Dağıtım Sanayi Ticaret Ltd. Şti.’ne ait Eskişehir’deki 2 projesi için verilen yatırım teşvik belgeleri ile Aslanbey Enerji Elektrik Güneş Enerjisi Üretimi Proje Pazarlama Dağıtım Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ve Avdan Enerji Elektrik Güneş Enerjisi Üretimi Proje Pazarlama Dağıtım Sanayi Ticaret Ltd. Şti.’ne ait yine Eskişehir’deki projeler için verilmiş olan birer teşvik belgesi de iptal edildi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler