1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sümer HES`te üretilecek elektriği RWE satacak

Sümer HES`te üretilecek elektriği RWE satacak

Enerji Günlüğü - RWE ve Peker Grup arasında yapılan anlaşmaya göre Sümer Hidroelektrik Santrali'ne ait bir yıllık üretimin tamamını RWE’e satacak.Avrupa’nın...

Sümer HES`te üretilecek elektriği RWE satacak

Enerji Günlüğü - RWE ve Peker Grup arasında yapılan anlaşmaya göre Sümer Hidroelektrik Santrali'ne ait bir yıllık üretimin tamamını RWE’e satacak.

Avrupa’nın önde gelen elektrik ve gaz şirketlerinden Alman enerji şirketi RWE ile Türkiye genelinde yaklaşık 40 yıldır özellikle inşaat alanında faaliyet gösteren Peker Grup bünyesinde faaliyet gösteren Peker Enerji elektrik alım-satın anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre Peker Enerji’nin ilk enerji yatırımı olan 22 MW kapasiteli SÜMER hidroelektrik santralinde 2013 yılında üretilecek elektriği RWE devraldı. Böylece yıllık 60 GWh üretim beklenen Sümer Hes’in tüm üretimi son tüketiciye RWE tarafından satılacak.

Ankara’da gerçekleşen imza töreninde konuşan RWE Turkey Holding CEO’su Dr. Andreas Radmacher, bu tarz anlaşmaların enerji sektöründeki gelişimin ve uluslararası iş stratejilerinin önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Peker Enerji ile yapılan işbirliğinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Dr. Radmacher, “RWE olarak, enerji sektöründe Avrupa’da edindiğimiz deneyimi Türkiye’yle paylaşmaya hazır olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz. Yapmış olduğumuz anlaşma da bunun en önemli göstergelerinden biri. İş ortağımız istikrarlı fiyat sayesinde ticari riskini bertaraf ederken biz de yeni bir santral kurulumu ve işletmesi konusunda çaba sarf etmemiş oluyoruz. Her iki taraf da uzmanlık alanlarında etkin oluyor. Ayrıca bu işbirliği, RWE olarak mevcut enerji tedarik portföyümüzü çeşitlendirme ve pazar payımızı artırma çalışmalarımız doğrultusunda perakende satış faaliyetlerimizin büyümesinde atılmış önemli bir adımdır" dedi.

Peker Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Peker ise enerji piyasasına ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak bir anlaşmaya imza attıklarını belirtti. Peker şunları söyledi: "Bu anlaşmanın sektördeki tüm şirketlere örnek olmasını diliyorum. Bu tarz olumlu işbirlikleri sayesinde enerji piyasasını gelişimine katkı sağlayarak hep birlikte doğru yolda ilerlemeye devam ediyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler