1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. SUOZ Enerji 2. YEKA güneş ihalesine hazır

SUOZ Enerji 2. YEKA güneş ihalesine hazır

Enerji Günlüğü - SUOZ Enerji, Türkiye’nin ikinci güneş enerjisi ihalesi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesine katılacak. Türkiye’de...

SUOZ Enerji 2. YEKA güneş ihalesine hazır

Enerji Günlüğü - SUOZ Enerji, Türkiye’nin ikinci güneş enerjisi ihalesi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesine katılacak. 

Türkiye’de yenilenebilir enerji teknolojileri geliştirilmesi ve yerli ekipman üretiminin gerçekleştirilmesi hedefiyle hayata geçirilen Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalelerine devam ediliyor. Şanlıurfa, Hatay ve Niğde’de toplamda 1000 MW’lik kurulu güce sahip ve yüzde 60 yerlilik oranı şartlı güneş santrali kurulumunu içeren ikinci YEKA ihalesi için son başvurular 31 Ocak 2019 tarihinde alınacak. 

ÇİLLER: 2. İHALEDEN UMUTLUYUZ

İhaleye katılma hazırlıkları çerçevesinde yerli ve yabancı firmaların ortaklık ya da konsorsiyumlar oluşturmaya yönelik çalışmaları hızlanmış durumda. Hazırlık çalışmalarına devam eden yerli oyunculardan biri de SUOZ Enerji. Şirket CEO’su Berk Uçuran Çiller, Türkiye’de YEKA için en yetkin firmalardan biri olduklarını belirterek “Özellikle Türkiye gibi fosil enerjide dışa bağımlı gibi bir ülkede bizim güneşe olan inancımız çok yüksek. Sektörün kısa vadede çok ciddi büyüme kaydedeceğini öngörerek tüm yatırımlarımızı bu doğrultuda şekillendiriyoruz. Üretim altyapımız, global firmalara güneş enerjisi alanında verdiğimiz know-how ve ar-ge alanında yaptığımız yeniliklerle biz ikinci YEKA’dan umutluyuz” dedi. 

“EN GÜÇLÜ ADAYLARDAN BİRİYİZ”

Berk Uçuran Çiller, Kuşadası’nda hayata geçirdikleri 9.3 MW kurulu güce sahip Lisanssız Güneş Enerjisi Santrali, Grup bünyesindeki Mar Solar panel üretim fabrikasındaki 370 MWL’lik üretim kapasiteleri ve üst segment markalar için yaptıkları panel üretimiyle bu alandaki en güçlü adaylardan biri olduklarını savundu. 

PANEL ÜRETİMİNDE DE KALİTESİYLE İDDİALI

SUOZ Enerji’nin bünyesindeki Mar Solar AŞ, Kocaeli Organize Sanayi Bölgesi’nde 8000 metrekarelik alana kurulu fabrikasında yaklaşık 300 kişilik istihdamı ile güneş paneli üretiyor. MarSUN marka yerli panel üretimi ile sektörün önde gelen tedarikçilerinden biri konumunda bulunan Mar Solar, yüksek kalite panelleriyle öne çıkan yabancı markalara da fason üretim gerçekleştiriyor. 

MAR SOLAR, KURULUMDA 220 MW’YE ULAŞTI

Türkiye’de bugüne kadar Mar Solar tesislerinde üretilen panellerle hayata geçirilen 67 adet güneş enerji santralinin toplam kurulu gücü 220 MW’ye ulaşmış durumda. Firmanın, Türkiye’nin dört bir yanındaki santral projelerinde bugüne kadar toplam 769 bin 712 adet panel kullanıldı. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler