1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başlıyor

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başlıyor

Enerji Günlüğü - Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 18-20 Kasım 2106 tarihleri arasında 20 il/ilçede eş zamanlı olarak başlayacak.Sürdürülebilir...

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başlıyor

Enerji Günlüğü - Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 18-20 Kasım 2106 tarihleri arasında 20 il/ilçede eş zamanlı olarak başlayacak.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi öncülüğünde Surdurulebiliryasam.tv ve Sürdürülebilir Yaşam için Kelebek Etkisi Derneği işbirliği ile 18-20 Kasım 2106 tarihleri arasında 20 il/ilçede eş zamanlı olarak gerçekleşecek.

Atık yönetiminden enerji üretimine, iklim değişikliğinden tarım uygulamalarına ve daha pek çok soruna dokunan değişim hikayelerini barındıran Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nin amacı, "sürdürülebilirlik" kavramını, görselin ve gerçeğin gücünden faydalanarak, içinde çözüm barındıran ilham verici belgeseller ile ortaya koymak.

2016 film seçkisinde yer alan ve bütüncül bakış açısına sahip tüm belgesellerde, sürdürülebilirlik ekonomiden bağımsız bir konu olamayacağı için ekolojik ve sosyal konuların ekonomik boyutları da yer alıyor. Ayrıca birbirinden ilginç girişimcilik hikayeleri yer alıyor.

ÖN GÖSTERİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin ön gösterimi, Christopher Beaver’in ödüllü belgesel filmi Hedef Sıfır (Racing to Zero) ile 8 Kasım Salı günü Salt Galata’da gerçekleşti. 

Festivalin tanıtım gecesinde ayrıca 18-20 Kasım 2016 tarihlerinde gösterimi gerçekleşecek diğer filmlerin tanıtımı da yapıldı. Dünyanın farklı ülkelerinden Amerika, Fransa, Çin, Danimarka, Kanada, İsveç, Peru, İsrail, İtalya, Hindistan ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelerden toplam 25 belgesel film festival süresince izleyici ile buluşacak. Festival 19 il/ilçede eş zamanlı olarak gerçekleşecek ve tüm etkinlikler ücretsiz olarak izlenebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler