1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suriye`deki karışıklık İsrail`e yaradı

Suriye`deki karışıklık İsrail`e yaradı

Enerji Günlüğü - İsrail, 1981'de işgal ettiği Suriye'nin Golan Tepeleri'nde tekrar petrol sondajına başladı.İsrail'in Jerusalem Post gazetesinde yer alan...

Suriye`deki karışıklık İsrail`e yaradı

Enerji Günlüğü - İsrail, 1981'de işgal ettiği Suriye'nin Golan Tepeleri'nde tekrar petrol sondajına başladı.

İsrail'in Jerusalem Post gazetesinde yer alan habere göre, yaşanan iç savaş nedeniyle Suriye'deki karışıklıktan yararlanan İsrail, 1981'de işgal ettiği Suriye'nin Golan Tepeleri'nin güney kısmında tekrar petrol sondajına başladı.

Amerikalı enerji şirketi Genie Energy'nin bağlı ortaklığı olan Afek şirketi, İsrail hükümetinden daha önce aldığı izin kapsamında, bu ülkenin işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki sondaj çalışmalarına iki gün önce başladı.

İsrail Anayasa Mahkemesi, geçen yıl şirketin sondaj çalışmalarını geçici olarak durdurmuş, 23 Aralık'ta durdurma kararının kaldırılmasının ardından ocak ortalarında yapılması planlanan sondaj çalışmaları, çevreci grupların protestoları nedeniyle birçok defa ertelenmişti.

Altı Gün Savaşı (1967) sırasında İsrail tarafından işgal edilen Suriye'nin Golan Tepeleri, 1981'de uluslararası hukuka aykırı olarak ilhak edilmişti. Golan Tepeleri, Suriye ile İsrail sınırındaki stratejik önemi yanında İsrail'in en büyük su kaynağı olma özelliğini de taşıyor. Golan Tepeleri, İsrail açısından stratejik konumunun yanı sıra taşıdığı petrol rezervleri açısından da büyük önem taşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler