1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Suudi Arabistan yeşil enerji liderleri arasında

Suudi Arabistan yeşil enerji liderleri arasında

Fosil yakıt üreticisi Suudi Arabistan, Ortadoğu’nun yeşil enerji liderleri arasına girdi.

Suudi Arabistan yeşil enerji liderleri arasında

Enerji Günlüğü - Fosil yakıt üreticisi Suudi Arabistan, Ortadoğu’nun yeşil enerji liderleri arasına girdi.

Orta Doğu Güneş Endüstrisi Birliği tarafından hazırlanan Solar Outlook Raporu'na göre, petrol gelirlerine olan bağımlılığını azaltmayı, enerji karışımını çeşitlendirmeyi hedefleyen Suudi Arabistan, yenilenebilir enerji kullanma yarışında Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinin liderlerinden biri haline geldi. 

Raporda, Suudi Arabistan ve Umman'ın yenilenebilir enerji yarışında lider olarak Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fas ve Mısır'ı takip ettiği açıklandı. Raporda, Suudi Arabistan'ın 2030 yılına kadar 60 gigawatt (GW) yenilenebilir enerji üretimi hedefini yürürlüğe koymasının üçüncü yılında olduğu belirtiliyor. 

Enerji Bakanlığı bünyesinde Yenilenebilir Enerji Proje Geliştirme Ofisi kurulduktan sonra, 2018 yılında Suudi Krallığı’nın Ulusal Yenilenebilir Enerji Programı'nın hedefleri yukarı doğru revize edilerek beş yıllık 27,3 GW ve 12 yıllık hedef 58.7 GW olarak belirlendi.

MİNARELERE GÜNEŞ PANELİ 

Riyad'daki bir caminin çatısına güneş fotovoltaik paneller monte edildikten sonra, Kral Abdullah Petrol Araştırmaları ve Araştırma Merkezi diğer camilerde de benzer bir hareket önerdi.

40 GW GÜNEŞ ENERJİSİ HEDEFİ

Orta Doğu Güneş Endüstrisi Birliği Genel Sekreteri Martine Mamlouk, güneş enerjisine yatırımın Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde belirgin olduğunu söyleyerek ‘’Suudi Arabistan'ın 40 gigawattı güneş enerjisi olan yaklaşık 60 gigawattlık yenilenebilir enerji hedefi var. Bu, Suudi Krallığı'nın ekonomide çeşitlilik ve Vizyon 2030 hedefi ile çok uyumludur. Sektör, şebeke paritesine ulaşırken, sistemlerin, üretim yönetiminin ve şebekelerin verimliliğini artırmak için yeni teknolojilerin aktifleşmesini görmek harika” diye konuştu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler