1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Aramco’nun üst yönetimde ilk defa bir kadın atandı

Suudi Aramco’nun üst yönetimde ilk defa bir kadın atandı

Enerji Günlüğü - Dünya petrol devi Suudi Arabistanlı Aramco’nun yeni üst yönetiminde ilk defa bir kadın yönetici atandı. Suudi Arabistan’da daha...

Suudi Aramco’nun üst yönetimde ilk defa bir kadın atandı

Enerji Günlüğü - Dünya petrol devi Suudi Arabistanlı Aramco’nun yeni üst yönetiminde ilk defa bir kadın yönetici atandı. 

Suudi Arabistan’da daha esnek ve liberal bir toplum yaratma çabaları devam ediyor. Halka arza hazırlanan dünyanın en büyük petrol şirketi Saudi Aramco Pazar günü yaptığı açıklamada, şirketin Yönetim Kurulu’nda ilk kez bir kadın yönetici atandığını belirtti. Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Jadaan ve Ekonomi ve Planlama Bakanı Muhammed el Tuwaijri’nin yönetici olarak atandığı şirket yönetimine, 2008'den 2012'ye kadar ABD petrol rafineri şirketi Sunoco Inc.'in (SUN.N) eski başkanı, başkanı ve CEO'su Lynn Laverty Elsenhans da katıldı.

Böylece kadın çalışan sayısının az olduğu petrol sektörünün yanında kadınların sosyal ve çalışma yaşamı içindeki neredeyse yer almadığı Suudi Arabistan’da ilk kez üst yönetime bir kadın atanmış oldu.

Elsenhans, Forbes tarafından 2008 yılında dünyanın en güçlü kadınlarından biri olarak seçildi. Sunoco'daki görevinden önce Elsenhans, 28 yılı aşkın bir süredir çalıştığı Royal Dutch Shell (RDSa.L) için küresel üretimin başkan yardımcısıydı. Ayrıca, Baker Hughes’un yönetim kurulunda 2012'den Temmuz 2017'ye kadar hizmet verdi ve GlaxoSmithKline’ın yönetim kurulunda yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler