1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Süvari Enerji Mersin’de 3 MW’lık biyokütle santrali kuracak

Süvari Enerji Mersin’de 3 MW’lık biyokütle santrali kuracak

Süvari Enerji Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde kuracağı 3 MW’lık biyokütle santralinde tavuk altlığı ve orman atıklarından elektrik üretecek.

Süvari Enerji Mersin’de 3 MW’lık biyokütle santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Süvari Enerji Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde kuracağı 3 MW’lık biyokütle santralinde tavuk altlığı ve orman atıklarından elektrik üretecek.

Süvari Enerji Elektrik Üretim A.Ş. şehirde ağır bir koku problemine ve geniş çapta kimyasal kirliliğe sebep olan broiler tavuk çiftliklerinden kaynaklanan tavuk altlığını atık olmaktan çıkaracak ve aynı zamanda da elektrik ve gübre üretimi yapacak entegre bir yatırıma hazırlanıyor. Şirket tarafından Mersin ili, Çamlıyayla ilçesi, Sarıkavak Mahallesi sınırlarında KN33D14C Pafta 133 parselde 2,94 MWe / 11,32 MWt kurulu gücünde biyokütle atık yakma, enerji ve sıvı gübre üretim tesisi kurulup işletilmesi planlanıyor. 

Yaklaşık 28 milyon lira değerindeki proje kapsamında, çevreye yaydığı azot ve karbon açısından son derece zararlı olan et tavuğu (broiler) altlıkları ile orman ve tarım atıkları yakılarak elde edilen ısı ve buhar ile elektrik üretilecek. Süvari Enerji Elektrik Üretim Tesisi’nde maksimum saatte 3 ton, günde 72 ton atık yakılarak üretilen elektrik şebekeye verilecek.

Yakma işlemi sonucunda elde edilecek külün gerekli analizleri yaptırılacak. Uygun olması halinde Çimento tesislerinde ve asfalt tesisinde katkı maddesi olarak kullanılabilecek. Tesiste üretilecek sıvı gübre de, Çukurova çiftçisine sunulabileceği gibi, Mersin Limanı sayesinde, ihracatı da kolayca yapılabilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler