1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Süzer: Türkiye’nin tüm enerji ihtiyacı güneşten karşılanabilir

Süzer: Türkiye’nin tüm enerji ihtiyacı güneşten karşılanabilir

Enerji Günlüğü -  EkoRE CEO’su Serhan Süzer, Türkiye’nin tüm enerji ihtiyacının Güneş’ten karşılanabileceğine dikkat çekti.İklim değişikliği...

Süzer: Türkiye’nin tüm enerji ihtiyacı güneşten karşılanabilir

Enerji Günlüğü -  EkoRE CEO’su Serhan Süzer, Türkiye’nin tüm enerji ihtiyacının Güneş’ten karşılanabileceğine dikkat çekti.

İklim değişikliği konusundaki gerçeklerin ve çözüm önerilerinin canlı yayında masaya yatırıldığı 24 Hours of Reality'nin Türkiye bölümünde söz alan yenilenebilir enerji şirketi EkoRE CEO’su Serhan Süzer, doğanın sunduğu imkanların teknolojiyle buluşturulması gerektiğini belirterek, Türkiye’nin tüm enerji ihtiyacının Güneş’ten karşılanabileceğine dikkat çekti.

Nobel Ödüllü, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore’un kurucusu olduğu The Climate Reality Project tarafından düzenlenen etkinlikte Türkiye saatinin kapanışını yapan Süzer, Avrupa’da, İspanya’dan sonra güneş potansiyeli en yüksek ikinci ülke olduğumuzu kaydetti. 

EkoRE olarak Türkiye’de bu konuda çalışan nadir şirketlerden biri olduklarını ifade eden Serhan Süzer, “Doğa bize böyle bir imkan sunmuşken, bizim de elimizdeki teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak güneş enerjisinden faydalanmamız gerekiyor. Ben de cesur bir yatırımcı olarak bu alandaki tüm yatırımımı, bir güneş enerjisi teknolojisi olan Concentrating Solar Power (Yoğunlaştırılmış Güneş Enerjisi) üzerine yaptım. Yaptığımız stratejik çalışmalar ile her yıl kendimizi geliştirerek, sürdürülebilir enerji konusundaki hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum” diyerek Türkiye saatini noktaladı.

Önceki ve Sonraki Haberler