1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP projesiyle ilgili ÇED Raporu görüşe açıldı

TANAP projesiyle ilgili ÇED Raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesi ile ilgili ÇED Raporu görüşe açıldı.Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim...

TANAP projesiyle ilgili ÇED Raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesi ile ilgili ÇED Raporu görüşe açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan açıklamada Ardahan Kars Erzurum Erzincan Bayburt Gümüşhane Giresun Sivas Yozgat Kırşehir Kırıkkale Ankara Eskişehir Bilecik Kütahya Bursa Balıkesir Çanakkale Edirne Tekirdağ illeri sınırları içerisinde TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP)" projesi ile ilgili ÇED Raporunun görüşe açıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TANAP Projesi ile ilgili Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu, 03.10.2013 tarih ve 28784 sayılı ÇED Yönetmeliği’nin Geçici 1. Maddesi kapsamında 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı ÇED Yönetmeliğinin 11. Maddesi doğrultusunda incelenmiş ve ÇED Raporu Özel Formatı’na uygun bulunmuş olduğundan, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu halkın görüşüne açılmıştır.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunu incelemek isteyenler, Bakanlık merkezinde veya Ardahan Kars Erzurum Erzincan Bayburt Gümüşhane Giresun Sivas Yozgat Kırşehir Kırıkkale Ankara Eskişehir Bilecik Kütahya Bursa Balıkesir Çanakkale Edirne Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler."

Önceki ve Sonraki Haberler