1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP yeni bağlantılarla genişleyebilir

TANAP yeni bağlantılarla genişleyebilir

Enerji Günlüğü - Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’ne Kuzey Irak ve Türkmen Gazı’nın...

TANAP yeni bağlantılarla genişleyebilir

Enerji Günlüğü - Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’ne Kuzey Irak ve Türkmen Gazı’nın bağlanması gündemde.

Star Gazetesi'nden Ercan Baysal'ın haberine göre, 10 milyar dolarlık TANAP projesine Kuzey Irak ve Türkmen Gazı’nın bağlanması için çalışmalar yürütülüyor. 

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede tek giriş iki çıkış olduğunu belirterek, “Yunanistan’da bir çıkış var. Hukuki düzenlemelerin artırılması gerekiyor. Irak’ın da olabileceğini düşünüyorum. Irak’ta da sahalar var. TANAP’a bağlanması mümkün. Irak için çalışmamız var. Türkmen gazı da seçenek olabilir. Serdar adı verilen sahalar var. Oradan da gaz gelebilir” açıklamasını yaptı. 

Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalardan çıkarılan doğal gazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturuyor. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler