1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. TANAP’tan Giresun fındık üreticilerine güneş enerjili destek!

TANAP’tan Giresun fındık üreticilerine güneş enerjili destek!

TANAP, güzergahı üzerinde yer alan Giresun’da toplam proje maliyeti 3 milyon 949 bin TL olan Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretimi projesine 3 milyon 751 bin 550 TL destek sağladı. 

TANAP’tan Giresun fındık üreticilerine güneş enerjili destek!

Enerji Günlüğü - TANAP, güzergahı üzerinde yer alan Giresun’da toplam proje maliyeti 3 milyon 949 bin TL olan Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretimi projesine 3 milyon 751 bin 550 TL destek sağladı. 

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) güzergahı üzerinde Türkiye’nin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmaya devam ediyor. TANAP tarafından desteklenen ve Giresun Ticaret Borsası (GTB) ile gerçekleştirilen “Lisanslı Depolama Tesisinde Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretimi” projesi 14 ayda tamamlanarak hizmete girdi.

TESİSİN ELEKTRİĞİNİN %45’İ KARŞILANACAK

Törenle açılışı yapılan proje ile tesise çatı üzeri uygulamalı güneş enerjisi sistemi kuruldu. Bu şekilde 600 kW kurulu güç elde edilecek ve tesis aracılığıyla Lisanslı Depolama Tesisi’nin enerji ihtiyacının yüzde 45’i karşılanacak. Bu sayede yıllık olarak yaklaşık 435 bin TL değerinde enerji tasarrufu sağlanacak. 

Proje sayesinde Borsa üyesi üreticiler, sanayiciler ve çevre illerdeki sektör mensupları için depolama maliyetlerinde yüzde 30’dan fazla bir düşüş sağlanacak, fındık ihracatçılarının gelirlerinde ise aynı oranda artış gerçekleşecek. Tesisin üç yıllık süre içerisinde toplam 100 bin müstahsile, 128 adet özel kırma ve işletme tesisine ve ihracat gerçekleştiren toplam 500 işletmeye hizmet vermesi hedefleniyor.

GİRESUN’A 6,8 MİLYON TL DESTEK

Açılış töreninde konuşan TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, TANAP’ın iki kardeş ülke Türkiye ve Azerbaycan’ın iş birliğiyle ortaya çıkan; insana, iş sağlığı ve güvenliğine ve çevreye saygı önceliğiyle, Türkiye ve Avrupa gaz tedariği çeşitliliğini ve güvenliğini artırmayı hedeflediğini aktardı. Düzyol “TANAP’ın Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları aracılığıyla 20 ili kapsayan proje güzergahımız boyunca, yerel nüfusa güçlü faydalar sağlamayı, sürdürülebilir projeler vasıtasıyla, bölge halkının ekonomik ve sosyal kalkınmasını destekliyoruz.” dedi. Düzyol “TANAP güzergahı üzerinde yer alan Giresun ilimizde, toplam proje maliyeti 3 milyon 949 bin TL olan Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretimi projesine 3 milyon 751 bin 550 TL destek sağlamanın yanı sıra, 13 ayrı projeye daha katkı sağladık. Tüm fonlama mekanizmalarımız aracılığıyla uygulanan projelerle birlikte TANAP SEIP olarak Giresun ilimize yaptığımız toplam yatırım tutarı 6.8 milyon TL’yi geçmektedir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler