1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Tancan: Güneşte mini YEKA ihaleleri Aralık’ta ilan edilecek

Tancan: Güneşte mini YEKA ihaleleri Aralık’ta ilan edilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Tancan, Aralık ayında 1.000 MW kapasiteli mini güneş YEKA yarışmalarını ilan edeceklerini ve Nisan 2020'de teklifleri alacak şekilde planlama yaptıklarını söyledi.

Tancan: Güneşte mini YEKA ihaleleri Aralık’ta ilan edilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Tancan, Aralık ayında 1.000 MW kapasiteli mini güneş YEKA yarışmalarını ilan edeceklerini ve Nisan 2020'de teklifleri alacak şekilde planlama yaptıklarını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Tancan, GÜYAD tarafından düzenlenen “Yenilenebilir Enerji Finansmanı Zirvesi’nde yaptığı değerlendirmede, “Aralık’ta 1.000 MW kapasiteli mini güneş YEKA yarışmalarını ilan edeceğiz” dedi. 

YEKA yarışmalarını Aralık ayında ilan etmeyi planladıklarını belirten Tancan, yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik enerjisi üretimi amacı kullanımına dair kanunda düzenlemeler yapılması gerektiğini ve bunların yasalaşmasının ardından 2021 yılı sonrası için yenilenebilir enerji teşvikleri ile ilgili sürecin ilan edileceğini söyledi. Abdullah Tancan, “Aralıkta 1.000 MW kapasiteli mini güneş YEKA yarışmalarını ilan edeceğiz. 1.000 MW’lık bir kapasiteyi 10'ar MW kapasitelere başvurulabilecek ve 100 ayrı yarışma ilanı olacak şekilde kurguluyoruz. Bu şu an için bir taslak. 10 ile 50 megavat arasında değişebilecek kapasiteleri 39 ilimiz için açmayı planlıyoruz, bu sayı 40 ya da 41 de olabilir. Sektörden de görüşleri aldıktan sonra teknik hususları da netleştirmiş olacağız. Nisan 2020'de teklifleri alacak şekilde planlama yapıyoruz. Sektörümüzün uzun zamandır beklediği bir gelişmeydi” şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler