1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Tancan: Yenilenebilirde bir çok dünya ülkesini geride bıraktık

Tancan: Yenilenebilirde bir çok dünya ülkesini geride bıraktık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynak kullanımının geçen yıl yüzde 31 arttığını söyledi.

Tancan: Yenilenebilirde bir çok dünya ülkesini geride bıraktık

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye’nin geçen yıl yenilenebilir enerji kaynak kullanımını yıllık %31 arttırdığını ve böylece pek çok ülkeyi geride bırakarak büyük bir başarıya imza attığını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan 25. ICCI 2019 Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarını ekonomiye kazandırılması konusunda katettiği yola değindi. Tancan, “Ülkemizin kurulu gücü içerisinde yenilenebilir enerji kaynaklarının oranı yüzde 48 oranına ulaşmıştır. 2018 yılında ülkemiz bir önceki yıla göre yenilenebilir enerji kaynak kullanımında yüzde 31’lik bir artışla başta Avrupa ülkeleri olmak üzere bir çok ülkeyi geride bırakarak önemli bir başarıya imza atmıştır” ifadesini kullandı. 

Bakanlık tarafından belirlenen yok haritasında yerli kaynakların ekonomiye kazanılması, ulusal kaynaklarımızın çeşitlendirilmesi, enerji verimliliğinin teşvik edilmesi, depolama kapasitesinin arttırılması, yerli kömür kaynaklarının ekonomiye kazandırılması, kömür yakıtlı elektrik santrallerine küresel işbirliklerinin teşvik edilmesi ve yatırımların teşvik edilmesi gibi pek çok işbirliğine imza atıldığına dikkat çekerek, “Yerli ve yenilenebilir enerji  kaynaklarını maksimum seviyede kullanmak enerji stratejilerimiz açısında en ön planda bulunmaktadır. 2018 de yerli ve yen kaynaklar yüzde 50 bandını yakalamış 2019 itibariyle bu %60 lara ulaşmıştır” dedi. 

KÖMÜR SEKTÖRÜNÜN BEKLENTİLERİ HER ZAMAN KARŞILANACAKTIR

Ülkemizde yerli kömür kaynaklarının ekonomiye kazandırılması çalışmalarının da yürütülmekte olduğunu kaydeden Tancan, bu kapsamda yerli kömür yakan termik santrallere 2027 yılı sonuna kadar 5-5.5 cent alım garantisi verildiğini ifade etti. Tancan, “Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda kamu tarafından gerekli adımlar atılmaktadır. Sektörün bu konudaki beklentileri her zaman karşılanacaktır” ifadesini kullandı. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/İstanbul

Önceki ve Sonraki Haberler